Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Svenske politikere stiller opp på konferanse med Hamas-agenda

En rekke svenske riksdagsmedlemmer skal delta på konferansen i Malmø. (Skjemdump fra arrangørenes plakat)
Da tilsvarende konferanse ble avholdt i Danmark i 2019, kom det oppvigleri til hat og oppmuntring til å ofre sitt eget liv i jihad for Palestina.

Lørdag 27. mai er de svenske riksdagsmedlemmene Jacob Risberg (Miljöpartiet), Håkan Svenneling (Vänsterpartiet), Azra Muranovic (Socialdemokraterna), Ola Möller (Socialdemokraterna), Malcolm Jallow (Vänsterpartiet) og Jamal El-Haj (Socialdemokraterna) annonsert som deltakere på en konferanse i Malmø.

Konferansen er organisert av European Palestinians Conference, en gruppering ledet av palestinere med tilknytninger til Hamas. Blant arrangørene er The Palestinian Return Centre (PRC), etablert i London i 1996. PRCs propaganda er basert på ideologien til Hamas og Det Muslimske Brorskapet. Organisasjonen ble dømt ulovlig i Israel i 2010, blant annet på grunn av deres tilknytning til Hamas.

Konferansenes hovedtema er palestinernes «hellige» rett til å vende tilbake til «deres» land. Dette er kodeord for å utslette verdens eneste jødiske stat og erstatte den med arabisk stat nummer 23, muslimsk stat nummer 58 og palestinsk stat nummer 2 (staten Jordan har allerede et palestinsk flertall). Alle arabiske land har presset og jaget sin jødiske befolkning ut i løpet av de 75 årene, en nedgang fra nærmere én million til noen få tusen. En tilsvarende kraftig nedgang i antallet jøder har det også vært i muslimske land, ikke minst i Iran og Tyrkia.

Arrangørene hadde en tilsvarende konferanse i Danmark i 2019. Også den gang advarte MIFF i forkant, men det fikk ikke arrangørene til å moderere seg. Direktesendingene fra konferansen viste at det var oppvigleri til hat, framstilling av israelerne som torturister, det var konspirasjoner om den sionistiske lobbyen, det var krav om å ta tilbake hele landområdet som i dag er Israel og det var oppmuntring til å ofre sitt eget liv i jihad for Palestina.

Deltakerne fikk høre at zionistene, det vil si jødene, ikke har noen rettigheter i landområdet Palestina. Bare hvis Palestina blir opprettet med Jerusalem som hovedstad vil freden i verden sikres, «fordi dette er den sentrale saken, hovedgrunnen til all frustrasjonen».

– Vi blir ikke mykere, samme hvor mye Amerika finansierer dere og gir dere millioner, en dag vil komme da dere ender opp under bakken, sang en artist. Slik ble drømmen om døde israelere spredt til tusenvis av palestinere fra hele Europa som deltok på konferansen. På lørdag skal svenske politikere stille opp i støtte til denne fryktelige dødspropagandaen.

1. juni 2023 innfører Sverige en lov som gjør strafferettslig ansvarlig de som deltar i aktiviteter til terrororganisasjoner på en måte som kan fremme, styrke eller støtte organisasjonen. Det kan virke som om loven blir innført én for sent. Så sent som i 2017 bekreftet EU at Hamas er en terrororganisasjon, da vedtok EUs øverste domstol at Hamas skal fortsette å stå på EUs terrorliste.

Blant arrangørene til konferansen i Malmø er Mazen Kahel. I 2010 var han involvert i Mavi Marmaras forsøk på å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen. Han var da tilknyttet European Campaign to End the Siege on Gaza (ECESG). Denne organisasjonen ble i 2013 erklært ulovlig i Israel for sine nære bånd til Hamas.

Amin Abu Rashid er også oppført blant lederfigurene på nettsiden til European Palestinians Conference. Han var tilknyttet Al Aqsa-foundation, som sikkerhetspolitiet i Nederland erklærte som en front for Hamas og erklærte ulovlig i 2003. Senest i 2017 var han involvert i en demonstrasjon i Nederland hvor det skal ha blitt ropt arabiske oppfordringer til å drepe jøder.

En tilvarende konferanse ble avholdt i Malmø i 2006. Den gang talte Hamas-leder Ismail Haniyeh til deltakerne via videolenke.

Før konferansen i 2019, påpekte MIFF at European Palestinians Conference har en Hamas-agenda. Dette ble gjentatt av den danske politikeren Mogens Lykketoft da han tale på konferansen. Da fikk han applaus. Lykketoft sa videre at han ikke var der for å gi støtte til Hamas. Da fikk han ingen applaus.

Lykketoft fortalte tilhørerne at det ryktes at han går inn for Israels utslettelse. Da kom applausen. Da Lykketoft tok avstand fra dette, og understreket at han støtter Israels rett til å eksistere, var det stille i salen, rapporterte MIFF Danmark.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart