Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sang om fred for FNs generalforsamling

Rita Yahan-Farouz under en konsert i Israel. (Foto: Rita, Facebook.com)
Rita Yahan-Farouz under en konsert i Israel. (Foto: Rita, Facebook.com)
Den persisk-fødte israelske sangeren Rita sang om fred på hebraisk, farsi og engelsk i salen til generalforsamling i FN. "Toner for fred," var arrangert av Israels FN-ambassadør.

«Toner for fred» heter arrangementet, som har blitt arrangert av den israelske FN-ambassadøren Ron Prosor. Målet var «å spre et budskap om multikulturalisme, harmoni og fred, som er fundamentet til FN-organisasjonen».

Blant de som var tilstede i salen var FNs generalsekretær Ban Ki-moon, generalforsamlingens president Vuk Jeremić, samt en rekke ambassadører, diplomater og jødiske samfunnsledere. Et iransk fjernsynsteam skal også ha blitt sett, avslører Yedioth Aharonoth.

Sang for fred på tre språk
Israelske Rita, som er født i Teheran, framførte flere sanger om fred på hebraisk, farsi og engelsk. Tre språk som «representerer gamle sivilisasjoner», hevdet hun selv. På Facebook-siden sin skrev hun før opptredenen sin, om hvor mye dette øyeblikket betydde for henne.

– I løpet av den tiden jeg arbeidet med albumet «All My Joys», kunne jeg ikke forestilt meg hva skjebnen og Gud hadde planlagt for meg, skriver Rita. Hun er overrasket at et album med sanger på farsi har slått så godt an i Israel.

– På grunn av den suksessen albumet har hatt i Iran er internasjonale mediers interesse stor. Og de omtaler det som et håp og en brobygger, utrolig nok uten kyniske bemerkninger. Vi har en historie om en gutt som gikk inn i synagogen, men ikke visste hvordan han skulle be som alle andre. Så han plystret bare av all sin kraft. Jeg har ikke noen kjennskap til politikkens språk. Men jeg vil være der [og synge i FNs generalforsamling] og plystre min bønn, og slik håpe at den når så langt som til Iran, sa Rita.

– Glem alle regler
Det var en stolt Ron Prosor som talte før Rita slapp til, om den «livslange drømmen» han har hatt at Rita en dag skulle få synge i en slik anledning.

– Det er vårt store håp at denne musikalske kvelden vil skape gjenklang fra New York og ut i hjertene og sinnene til menneskene i Israel og Iran. At den kan skape bedre relasjoner, gjensidig forståelse og kommunikasjon mellom våre to folk. Som dere alle vet, har FNs tradisjonelle protokoll som mål å fremme høflig samtale, dempede diskusjoner og å holde desibel-nivået på et minimum. I kveld skal dere glemme alle disse reglene. I kveld oppfordrer jeg dere til å reise dere på føttene og synge med, sa FN-ambassadøren.

Rita Yahan-Farouz er den første israelske artisten som har opplevd et gjennombrudd på det iranske markedet, med det flerspråklige albumet «All My Joys». Hun er en av de mest populære musikerne i Israel.

Hele konserten i FN kan du se her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rqiy5ApRnhY[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart