Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

De ti mest absurde FN-sakene i 2017

Her er FNs sikkerhetsråd samlet til møte onsdag 25. mai 2016. (Foto: FN / Manuel Elias)
Israels er FNs syndebukk. Her er FNs sikkerhetsråd samlet til møte onsdag 25. mai 2016. (Foto: FN / Manuel Elias)
Denne listen er så absurd at du ikke vet om du skal gråte eller le.

Hillel Neuer i organisasjonen UN Watch har laget en liste over de ti mest absurde anti-israelske handlingene fra FN i 2017. Antallet anti-israelske handlinger fra FN er så mange at listen gjerne kunne vært enda lenger, men Neuer har plukket ut denne listen til topp ti.

FN-byrå anklaget Israel for apartheid

Et Beirut-basert FN-byrå bestående av 18 arabiske stater publiserte en rapport som anklaget Israel for «apartheid». Leder av UN Watch, Hillel Neuer, svarte med å ta ordet i FN og spurte Algerie, Irak, Syria, Egypt, Libya, Libanon, Yemen og de andre landene ett enkelt spørsmål: Hvor er deres jøder? For en gangs skyld ble rommet helt stille. Talen til Neuer og UN Watch spredte seg raskt på internett og er sett over fem millioner ganger.

MIFF har vist gjentatte ganger at apartheid-anklagen mot Israel er løgnaktig. Her er en grundig sammenligning.

Men ta det også fra en apartheid-bekjemper og venn av Nelson Mandela: – Apartheid-anklagen mot Israel er en oppkonstruert løgn.

Ta det fra Jacques De Maio, leder for Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Israel og i de palestinske selvstyremyndighetene: «Røde Kors kjenner veldig godt til det regimet som styrte Sør-Afrika under apartheidperioden, og vi svarer til alle dem som anklager Israel for det samme: Nei, det er ikke noe apartheid i Israel. Det er ikke noe regime som tror på en overlegen rase eller som nekter grunnleggende menneskerettigheter til én spesiell gruppe mennesker på grunn av deres påståtte underlegenhet. Det er en blodig nasjonal konflikt, hvor det mest fremtredende og tragiske er en årelang okkupasjon. Men det er ikke noe apartheid.»

FNs kvinnekommisjon fordømte Israel

FNs kommisjon for kvinnerettigheter fordømte Israel – som eneste land i verden – for brudd på kvinners rettigheter. Reelle misbrukere av kvinners rettigheter som Iran, Yemen og Afghanistan ble helt ignorert. UN Watch avslørte senere at Saudi-Arabia var blitt valgt inn i kommisjonen for kvinnerettigheter – og at minst fem EU-stater hadde gitt sin stemme til saudiaraberne. Historien førte til en skandale i Belgia, hvor statsministeren til slutt innrømmet at de hadde stemt på Saudi-Arabia og beklaget det. Saken førte også til kontroverser i Irland, Sverige og her hjemme i Norge.

En muslimsk kvinne i Niqab (Foto: Edward Musiak, flickr)
En muslimsk kvinne i Niqab. (Foto: Edward Musiak, flickr)

FN-byrå gikk til juridisk krig mot Israel

I juni signerte 16 FN-byråer en avtale med «staten Palestina» om å bruke 150 millioner kroner på å finansiere juridiske angrep på Israel, under dekke av å handle om menneskerettigheter, internasjonal lov og «ansvarlighet». FN-kampanjen forsøkte å ødelegge Israels evne til å forsvare seg selv mot terrorangrep fra Hamas og Hizbollah. UN Watch var en av de første som rettet søkelyset på pengebruken. Hillel Neuer ringte selv til USA, Canada, Australia og andre for å forsikre seg om at bidragene fra skattebetalerne ikke ble misbrukt av FN til å eskalere de politiske angrepene på Israel.

Økonomisk boikott av israelske selskaper

I oktober kom FNs Palestina-rapportør Michael Lynk med en rapport som oppfordret til økonomisk boikott av israelske selskaper. Da Lynk ankom FNs hovedkvarter i New York for sin årlige pressekonferanse, ble han overrasket da tre journalister utfordret ham på den forutinntatte rapporten og hans mandat. Journalistene hadde lest UN Watchs brev til FNs generalsekretær hvor det ble protestert mot Lynks ønske om boikott og at han ignorerer menneskerettighetsbrudd hos de palestinske selvstyremyndighetene og Hamas. Lynk kom med en feilaktig påstand om at han var «uvitende» om at han kunne referere til palestinernes brudd på menneskerettigheter.

Takket være kampanjen til UN Watch kom den amerikanske regjeringen med en uttalelse om at «Mr. Lynks bemerkninger, og selve eksistensens av denne rapporten, understreker FNs menneskerettighetsråds kroniske partiskhet mot Israel. USA vil fortsette å motsette seg forsøk på å undergrave FN-systemet gjennom handlinger som urettmessig angriper Israel.»

Fjernet positiv informasjon om Israel

Israel var det eneste landet i verden som ble anklaget for brudd på den «mentale, psykiske og miljømessig helsen» av FNs helseorganisasjon. Og etter press fra Assad-regimet i Syria ble deler av en rapport om Israels handlinger på Golanhøydene slettet – fordi innholdet var positivt om Israel.

Israels skyld at palestinske menn slår kvinner

Dubravka Simonovic, FNs ekspert på vold mot kvinner, besøkte Israel og de palestinske områdene og kom med denne oppsiktsvekkende konklusjonen: Når palestinske menn slår sine kvinner, så er det Israels feil. UN Watch tok et oppgjør med rapporten i FN: «Hvorfor nevnes det ingenting om at det på offisielle palestinske TV-kanaler regelmessig sendes taler fra islamske predikanter som forteller om hvordan du skal slå din kone?» Den egyptiske møtelederen svarte UN Watch med å bryte normale protokoller: «Jeg kunne ønske jeg kunne si takk til deg, men det kan jeg ikke. Fordi jeg tror du trenger å respektere dette rådet mer», sa Amr Ramadan til UN Watch.

Israel er nok en gang FNs syndebukk

Det er et fast ritual at den jødiske staten er FNs syndebukk. I løpet av 2017 har FNs generalforsamling vedtatt 20 resolusjoner mot Israel – og bare seks resolusjoner mot resten av verden kombinert. I et møte innkalt av arabiske og islamske stater for å fordømme USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad 21. desember, vil nok en anti-israelsk resolusjon vedtas.

FN prøver å viske ut jødisk historie

UNESCO undergravde sitt eget mandat om å beskytte verdensarven ved å vedta en resolusjon som anerkjente Hebron – den nest helligste byen i jødedommen på grunn av patriarkenes grav – som et palestinsk verdensarvsted. UN Watch avslørte at UNESCO hadde forkastet sine egne eksperters råd, som motsatte seg den palestinske nominasjonen på grunn av manglende anerkjennelse av Hebrons jødiske og kristne arv.

Patriarkenes grav i Hebron. (Foto: Djampa, Wikimedia Commons)
Patriarkenes grav i Hebron er et hellig sted for jøder. (Foto: Djampa, Wikimedia Commons)

Brukte bilde fra Syria for å sverte Israel

Den kanskje aller mest anti-israelske FN-organisasjonen av de alle, UNRWA, lanserte en global kampanje som viste et bilde av en 11 år gammel jente, «Aya fra Gaza», i en utbombet bygning. Det skulle portrettere Israel som en grusom undertrykker av palestinske barn, men UN Watch avslørte løgnen: Bildet var nemlig fra Syria. Også denne historien spredte seg raskt og ble enormt pinlig for UNRWA, som til slutt ble tvunget til å fjerne bildet.

Oppildner den anti-israelske boikottkampanjen

Kontoret til FNs menneskerettighetskommisjonær Zeid Ra’ad al-Hussein har brukt det siste året på å forberede seg på å oppildne opp den anti-israelske boikottkampanjen ved å utarbeide en svarteliste over selskaper som driver sin virksomhet i det jødiske kvartalet i Jerusalem og andre jødiske samfunn på andre siden av våpenhvilelinjen fra 1949. Denne rapporten er ventet å være ferdig i løpet av desember og skal presenteres for et FN-organ i mars. UN Watch vil jobbe i front med å motarbeide denne svartelisten, som Nikki Haley denne uken kalte en «stygg skittpakke» fra UNHRC.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart