Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Mahmoud Abbas og Fatah fordømmer Israel for å forsvare seg selv. Her i møte med Donald Trump. (Foto: Shealah Craighead/Flickr)
Trump-administrasjonen kutter støtten til UNRWA. Her er Trump sammen med Mahmoud Abbas. (Foto: Shealah Craighead)

Tror USA kutter i støtten til UNRWA

USA vil også kreve at FN-byrået gjennomgår radikale endringer.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Ifølge en anonym tjenestemann forbereder Trump-administrasjonen seg på å holde tilbake flere hundre millioner kroner i støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA), skriver Yedioth Ahronoth.

USAs president Donald Trump skal ikke ha tatt en endelig beslutning, men mye tyder på at USA «bare» vil sende 480 millioner kroner til FN-byrået. Det er mer enn en halvering av den planlagte støtten på én milliard kroner.

Framtidige amerikanske bidrag til UNRWA kan også bli avhengig av at FN-byrået, som ofte kritiseres for å være svært anti-israelsk, gjennomgår store og radikale endringer. Et krav som blir vurdert er at palestinerne først må gå inn i fredsforhandlinger med Israel før de får mer penger.

Forslaget om å tilbakeholde penger skal ha støtte hos USAs utenriksminister Rex Tillerson og forsvarsminister James Mattis. De skal ha gått med på det som en del av et kompromiss med FN-ambassadør Nikki Haley, som krevde enda mer drastiske tiltak overfor UNRWA.

Haley ønsker å kutte all overføring av amerikanske penger fram til palestinerne returnerer til forhandlingsbordet, men Tillerson, Mattis og andre frykter at det å kutte hele bistanden vil forverre ustabiliteten i Midtøsten.

USA er UNRWAs største økonomiske støttespiller og står bak nesten 30 prosent av budsjettet deres. FN-byråets uttalte mål er å gi helsetjenester, utdanning og sosialtjenester til palestinere på Vestbredden, Gazastripen, Jordan, Syria og i Libanon, men er flere ganger anklaget for å spre jødehat.

Den israelske menneskerettighetsaktivisten og advokaten Calev Michael Myers mener det vil være svært bra om pengestrømmen til UNRWA kuttes.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart