Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Jared Kushner. (Skjermdump fra Youtube)
Jared Kushner. (Skjermdump fra Youtube)

Amerikanerne forstår at UNRWA er et problem

Donald Trumps administrasjon arbeider for å løse situasjonen for palestinske flyktninger.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fra lekkasjer og palestinske reaksjoner er bildet klart: Trump-administrasjonen ser ikke på FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, som en hellig ku. De har klare planer om grunnleggende reformer.

3. august meldte Foreign Policy at Trumps svigersønn og Midtøsten-forhandler Jared Kushner arbeider for å fjerne UNRWA. Målet er å stanse at flyktningstatus går i arv til stadig nye generasjoner palestinere.

– UNRWA opprettholder status quo, er korrupt, ineffektivt og hjelper ikke fred, skal Kushner ha skrevet i en intern e-post 11. januar 2018.

Da Kushner besøkte Jordan i juni ba han Amman om å fjerne statusen som flyktninger for omkring to millioner palestinere i landet. På denne måten vil det ikke lenger være behov for UNRWA å yte disse palestinerne hjelp. De økte kostnader Jordan vil få med å sikre velferden til denne befolkningen, som i dag får forpleining og utdanning via FN, vil Kushner dekke med bistand fra rike Gulf-land.

Amerikanerne lar seg ikke forstyrre av de negative palestinske reaksjonene.

– UNRWAs mandat har forlenget og forsterket flyktningkrisen og må bli endret, sier en amerikansk tjenestemann til Ha’aretz 6. august.

USAs administrasjon sier nå det samme som MIFF har sagt i en årrekke.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat, skrev MIFF i 2015.

Her hjemme vil regjeringen ha kortest mulig opphold i mottak for flyktninger og flest mulig ut i arbeid. I Midtøsten er den norske regjeringen med på å opprettholde et raskt voksende filleproletariat, millioner av mennesker som lever på andres almisser.

MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart