Innkjørselen til en flyktningleir under UNRWA-kontroll på Vestbredden. Nøkkelen er palestinernes symbol for kravet om å vende tilbake til sine forfedres eiendommer i det som i dag er Israel. (Foto: Beautiful Faces of Palestine, flickr.com)
Innkjørselen til en flyktningleir under UNRWA-kontroll på Vestbredden. Nøkkelen er palestinernes symbol for kravet om å vende tilbake til sine forfedres eiendommer i det som i dag er Israel. (Foto: Beautiful Faces of Palestine, flickr.com)

Toppledere i UNRWA etterforskes for upassende oppførsel, vanstyre og maktmisbruk

En granskningsrapport fra UNRWAs etikkavdeling kan føre til store endringer i ledelsen av FN-organisasjonen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

UNRWA er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (og deres etterkommere) i Jordan, Libanon, Syria, Vestbredden og på Gazastripen.

Flere israelske medier, deriblant Jerusalem Post og Times of Israel, omtaler i dag en artikkel som i dag tidlig ble publisert på nettsiden til Al Jazeera English. Artikkelen er skrevet av Ian Williams. Han er journalist, forfatter og FN-korrespondent for det anti-israelske nyhetsmagasinet Washington Report on Middle East Affairs.

Ian Williams. (Skjermdump fra Youtube)

I begynnelsen av juni mottok Williams en kopi av en konfidensiell rapport skrevet av UNRWAs etikkavdeling. Den inneholder sterk kritikk av forholdene i UNRWAs toppledelse. Kopien kom fra en ikke-navngitt kilde med nære forbindelser til UNRWA.

Årsaken til at Williams ble kontaktet var at ansatte i UNRWA var bekymret for at rapporten, som ble sendt til FNs generalsekretær Antonio Guterres i desember i fjor, bare ville bli lagt vekk, og dermed ikke føre til noen endringer.

På forespørsel fra Al Jazeera kunne generalsekretærens talsmann, Stephane Dujarric, bekrefte at FNs kontor for internt tilsyn (OIOS) hadde igangsatt en etterforskning.

FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)
FNs generalsekretær Antonio Guterres. (Foto: European Union 2017 – European Parliament)

Med informasjon fra titalls tidligere og nåværende ansatte, omtaler den 10 sider lange rapporten troverdige og bekreftede opplysninger om at medlemmer av den «innerste kjerne» i UNRWAs toppledelse har «misbrukt makt for personlig vinning, undertrykket rettmessig uenighet, og på annen måte kun vært opptatt av å oppnå personlige mål.»

Ifølge etikkavdelingen består «den innerste kjerne» av generalkommisær Pierre Krähenbühl, assisterende generalkommisær Sandra Mitchell, stabsjef Hakam Shahwan, og seniorrådgiver til generalkommisæren, Maria Mohammadi.

Al Jazeera skriver at Shahwan forlot UNRWA i begynnelsen av juli, mens Mitchell trakk seg fra stillingen i slutten av juli.

Rapporten har et særlig fokus på Pierre Krähenbühl (53), som begynte i stillingen i mars 2014. Den anklager ham for å samle makt, utnytte stillingen sin for å forfremme medarbeidere, og for å forsømme rollen sin til fordel for omfattende reiser rundt omkring i verden. Seniorrådgiver Maria Mohammadi skal ha reist sammen med Krähenbühl, og forholdet deres skal ha vært mer enn profesjonelt.

UNRWAs generalkommisær Pierre Krähenbühl (t.v.) i møte med MIFF-ledere 8. april 2019. (Foto: UD)
UNRWAs generalkommisær Pierre Krähenbühl (t.v.) i møte med MIFF-ledere 8. april 2019. (Foto: UD)

Rapporten konkluderer med at disse personenes påståtte atferd utgjør «en enorm risiko for FNs omdømme» og at deres «umiddelbare avskjedigelse bør vurderes nøye.»

Krähenbühl sier i en kommentar at han er klar over at en rapport har blitt oversendt til FNs hovedkvarter, men at han ikke kan kommentere den så lenge etterforskningen pågår.

Relaterte artikler:

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart