NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Clarissa Villondo, Verdensbanken, flickr)
Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Clarissa Villondo, Verdensbanken, flickr)

Norge kutter i støtten til Israel-kritiske organisasjoner

Utenriksminister Børge Brende har mer enn halvert støtten de fikk da de rødgrønne styrte.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Da de rødgrønne hadde regjeringsmakt fikk Israel-kritiske og ikke-statlige organisasjoner som B’Tselem, Peace Now og Breaking the Silence 11,9 millioner kroner i samlet støtte fra Norge. Da Høyre- og Frp-regjeringen overtok ble støtten kuttet til 9,5 millioner kroner. I fjor ble den kuttet ytterligere til 5,4 millioner kroner, skriver NTB. Det mener daglig leder i MIFF, Conrad Myrland, er en god beslutning.

– Dette går absolutt i riktig retning. Det er viktig at alle typer overgrep blir gransket, og da er det feil om Norge skal bruke millioner av kroner på å ta israelske offiserer og soldater i den minste feil, når vi ikke bruker noe i nærheten av de samme ressurser på å granske påståtte og mistenkte overgrep i kriger som Norge selv eller våre nære NATO-allierte har deltatt i, sier Myrland.

Som MIFF har skrevet om tidligere, bruker norske og vestlige myndigheter millioner av kroner på organisasjoner som henger ut israelske soldater som krigsforbrytere. Samtidig blir norske og allierte soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. Det er fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring.

Når Israel fører krig, er det en rekke organisasjoner som undersøker hvert eneste offer, om israelerne brukte sterkere våpen enn nødvendig, om det ikke hadde gått an å være mer forsiktig, om angrepet var nødvendig. Det skal ikke mye til før det er snakk om krigsforbrytelser. Forskjellen mellom den enorme iveren for å dokumentere og straffeforfølge israelske soldater og den totale mangelen på iver mot vestlige soldater ellers er ekstremt påfallende.

Effekten blir ekstreme misoppfatninger hos store deler av det norske folk – som for eksempel at 4 av 10 tror Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig. Effekten blir Israel-hat, og dermed også jødehat.

Organisasjonen Breaking the Silence, som består av tidligere israelske soldater som dokumenterer egne og medsoldaters påståtte overgrep mot palestinere, ble i fjor fratatt norsk støtte. Mange er kritiske til at organisasjonen bruker anonyme vitnemål, noe som gjør at påstandene de legger fram er vanskelig å imøtegå. UD sier støtten ble kuttet på grunn av andre store behov i andre deler av regionen.

– UD sier støtten til Breaking the Silence ble kuttet på grunn av «store behov i andre deler av regionen». Det må være et av årets understatements. Israel følger krigens regler «godt over gjennomsnittlig», og da er det bare rett og rimelig at Norge bruker våre ressurser i andre land i området hvor det pågår enorme krigsforbrytelser og brudd på menneskerettighetene, sier Myrland.

Skal man overse eventuelle krigsforbrytelser som blir begått av israelske soldater? Nei, MIFF er for at israelske soldater skal behandles likt norske, danske, britiske, amerikanske, franske og andre vestlige soldater. Handlinger som har ført til straff for disse soldatene, skal føre til lignende straff for israelske. Men å ha regler for israelerne som man ikke på noen måte forsøker å gjennomføre for andre, er fundamentalt galt.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart