Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

USA vil arbeide for våpenhvileavtale

USAs president Barack Obama involverer nå administrasjonen i arbeidet med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Foto: LJL Photo)
USAs president Barack Obama involverer nå administrasjonen i arbeidet med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Foto: LJL Photo)
Våpenhvileforhandlingene med Egypt i meklerrollen har ikke gitt et gjennombrudd. Nå kommer amerikanerne på banen for å presse på for en løsning.

På mandag begynte amerikanerne for alvor å arbeide i kulissene, for å oppfordre deres allierte til å legge press på terrorgruppene på Gaza-stripen til å stanse rakettangrepene mot Israel. Det melder Times of Israel.

Etter at Benjamin Netanyahu-regjeringen har godtatt å utsette en eventuell bakkeoperasjon på Gaza-stripen så lenge de sitter i forhandlinger med Hamas, kan det være et signal om at konflikten snart vil være over – for denne gang. Men ingenting er sikkert, og senest tirsdag morgen fortsatte Hamas og de andre terrorgruppene på Gaza-stripen sine angrep.

Ansvaret ligger på Hamas
USAs president Barack Obama er på offisielt besøk i Asia for øyeblikket. Sammen med Thailands statsminister Yingluck Shinawatra sa Barack Obama under en pressekonferanse at ansvaret ligger på Hamas. Obama har ved en rekke anledninger sagt at Israel har all rett til å forsvare seg og at hans administrasjon i Washington støtter at Israel bruker denne retten.

Clinton på vei
Omkring klokken 07.30 norsk tid tid i dag meldte Ha’aretz at USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton vil avlegge et overraskende besøk til Israel. Hun skal blant annet møte sin kollega Avigdor Lieberman, statsminister Benjamin Netanyahu, president Shimon Peres og forsvarsminister Ehud Barak.

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon har tidligere meldt at han vil besøke Israel og Vestbredden på tirsdag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart