USAs president Barack Obama involverer nå administrasjonen i arbeidet med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Foto: LJL Photo)
USAs president Barack Obama involverer nå administrasjonen i arbeidet med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Foto: LJL Photo)

USA vil arbeide for våpenhvileavtale

Våpenhvileforhandlingene med Egypt i meklerrollen har ikke gitt et gjennombrudd. Nå kommer amerikanerne på banen for å presse på for en løsning.

På mandag begynte amerikanerne for alvor å arbeide i kulissene, for å oppfordre deres allierte til å legge press på terrorgruppene på Gaza-stripen til å stanse rakettangrepene mot Israel. Det melder Times of Israel.

Etter at Benjamin Netanyahu-regjeringen har godtatt å utsette en eventuell bakkeoperasjon på Gaza-stripen så lenge de sitter i forhandlinger med Hamas, kan det være et signal om at konflikten snart vil være over – for denne gang. Men ingenting er sikkert, og senest tirsdag morgen fortsatte Hamas og de andre terrorgruppene på Gaza-stripen sine angrep.

Ansvaret ligger på Hamas
USAs president Barack Obama er på offisielt besøk i Asia for øyeblikket. Sammen med Thailands statsminister Yingluck Shinawatra sa Barack Obama under en pressekonferanse at ansvaret ligger på Hamas. Obama har ved en rekke anledninger sagt at Israel har all rett til å forsvare seg og at hans administrasjon i Washington støtter at Israel bruker denne retten.

Clinton på vei
Omkring klokken 07.30 norsk tid tid i dag meldte Ha’aretz at USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton vil avlegge et overraskende besøk til Israel. Hun skal blant annet møte sin kollega Avigdor Lieberman, statsminister Benjamin Netanyahu, president Shimon Peres og forsvarsminister Ehud Barak.

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon har tidligere meldt at han vil besøke Israel og Vestbredden på tirsdag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart