Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Så mektige er terroristene på Gazastripen

Soldater fra Hamas deltar på en militærøvelse på Gazastripen i desember 2020. Målet var å forberede seg på krig mot Israel. I dag har Hamas en hærstyrke på rundt 30.000 tungt bevæpnede soldater, i tillegg til tusenvis av raketter.
Titusenvis av tungt bevæpnede menn står klare til krig mot Israel.

Den styrende terrorgruppen på Gazastripen, Hamas, har for lengst fylt opp arsenalet sitt igjen etter krigen mot Israel i 2014. I dag har Hamas en stor samling raketter, presisjonsstyrte missiler og droner, skriver Times of Israel.

Nettavisen har pratet med en israelsk militærsjef, som er anonym på grunn av militære retningslinjer. Kilden sier den væpnede grenen av Hamas har en hær på rundt 30.000 menn, inkludert 400 marinejegere som har fått sofistikert opplæring og utstyr til å gjennomføre sjøbårne operasjoner.

Han sier det israelske militæret har estimert at Hamas har over 7000 raketter, i tillegg til 300 panservernmissiler og 100 luftvernmissiler. Terrorgruppen har også skaffet seg flere titalls ubemannede luftfartøyer.

I november 2018 ble en israeler alvorlig skadet da en buss eksploderte etter å ha blitt truffet av et panservernmissil ikke langt fra Gaza-grensen.

Hamas skal ha rundt 300 panservernmissiler. Her viser de frem en av disse under en stor militærøvelse i 2020.

Islamsk Jihad er den neste største, men ikke noen liten, terrororganisasjon på Gazastripen. De opererer ofte uavhengig av Hamas. Den militære kilden sier Islamsk Jihad har nogenlunde samme arsenal som storebror Hamas.

Det inkluderer 6000 raketter, titalls droner, panservernmissiler og luftvernmissiler. De skal ha rundt 10.000 soldater og i likhet med Hamas har de en gruppe på rundt 400 spesialtrente marinejegere.

Islamsk Jihad har tette bånd til Iran og får både våpen og støtte fra den islamske republikken. De har også erkjent å angripe Israel på vegne av Iran.

Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad viser frem raketter under en militærparade på Gazastripen.

Et annet våpen Hamas og Islamsk Jihad bruker i kampen mot Israel er underjordiske terrortuneller. Disse var i utstrakt brukt under Gaza-krigen i 2014. Siden den gang har Israel oppdaget og ødelagt rundt 20 slike tuneller. Den siste ble oppdaget i oktober og var fortsatt under konstruksjon.

Hamas, som har som mål å utslette Israel, tok kontrollen over Gazastripen i en blodig borgerkrig i 2007. Siden den gang har Israel kjempet tre kriger mot Hamas og hatt flere mindre trefninger med både dem og Islamsk Jihad.

Det er ikke «hjemmesnekra raketter» terroristene har tilgang på, slik enkelte virker å tro, men militære presisjonsvåpen med stor sprengkraft.

Terrorgruppene på Gazastripen har tilgang på titusenvis av raketter og granater. Her testskytes en rakett under en øvelse.

Israel og Egypt har siden kuppet i 2007 hatt en militær blokade av Gazastripen, for å forhindre fri flyt av våpen inn til islamistene på den palestinske enklaven. Likevel har Hamas klart å få flere og kraftigere raketter i sitt arsenal.

I tillegg til Hamas og Islamsk Jihad finnes det også flere mindre og mellomstore terrorgrupper på Gazastripen. I slutten av desember 2020 gjennomførte flere av terrorgruppene på Gaza en større felles militærøvelse. Det ble blant annet simulert angrep mot israelske stridsvogner, operasjoner under vann, storming av en strand og rakettoppskytning.

Her kan du se en rekke bilder fra militærøvelsen i desember 2020:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart