Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas nekter sivilbefolkningen å flykte

En konvoi av israelske stridsvogner utplassert ved grensen mot Gazastripen. Alt tyder på at en bakkeoperasjon er nært forestående. (Foto: Flash90)
Israel ber innbyggerne i Gaza by om å flykte, men Hamas tvinger dem til å bli igjen som levende skjold.

Det israelske forsvaret (IDF) ber alle innbyggerne i den nordlige delen av Gazastripen om å flykte sørover på den palestinske enklaven. Alt tyder på at Israel snart vil iverksette en større bakkeoperasjon mot Gaza by, hvor Hamas har mye av sine militære kapasiteter.

– Terrororganisasjonen Hamas har startet en krig mot staten Israel og deres militære operasjoner styres fra Gaza by. Evakueringen er for deres egen sikkerhet. Dere vil kunne returnere til Gaza by først etter at vi kunngjør det, sier IDF i et budskap til innbyggerne i området.

De advarer også mot å nærme seg grensegjerdet mot Israel.

Ifølge FN har 340.000 innbyggere på Gazastripen blitt interne fordrevet siden Israel erklærte krig mot Hamas, etter at terrorgruppen lørdag 7. oktober drepte over 1300 israelere. Opp mot 200 er kidnappet.

Nå blir de gjenværende innbyggerne i den nordlige delen av Gaza bedt om å trekke sørover for deres egen sikkerhet. IDF sier Hamas-terrorister gjemmer seg i tuneller under bakken og i bygninger med sivile. De ber sivile om å unngå å bli brukt som menneskelige skjold av Hamas.

– Vi oppfordrer alle sivile i Gaza by om å evakuere sine hjem og trekke sørover for deres egen sikkerhet og beskyttelse, sier IDF. De har også publisert kart som viser områder innbyggerne kan flykte til.

Den palestinske terrorgruppen ber derimot folk om å holde seg i hjemme sine. De omtaler Israels advarsler som propaganda og sier innbyggerne ikke må høre på advarslene. Hamas er kjent for å prøve å tvinge innbyggerne til å ignorere advarsler fra Israel. Som Norges tidligere forsvarssjef Sverre Diesen uttalte til NRK ønsker Hamas mest mulig sivile dødsfall for å svekke omdømmet til Israel.

– Det er en utrolig kynisk strategi, sier den pensjonerte generalen.

Den israelske nettavisen Times of Israel har snakket med innbyggere på Gazastripen som sier Hamas nekter sivilbefolkningen å evakuere.

– Når de ser mennesker som går til bilene sine for å evakuere, så tvinger de dem tilbake til hjemmet sitt, sier en palestiner bosatt i Gaza by.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart