Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tretten soldater drept i kamper på Gaza

Ariel Reich, Asif Luger, Adi Danan, Halel Solomon, Erez Mishlovsky, Lior Siminovich, Roei Dawi og Pedayah Mark er blant soldatene som er drept. (Foto: IDF)
- Vi betaler en høy pris, men det er en pris vi må betale, sier forsvarsminister Yoav Gallant.

Onsdag formiddag var tallet på israelske soldater drept i kamper på Gazastripen oppe i tolv. Etter at israelske soldater rykket inn nord på enklaven har de vært i harde kamper med palestinske terrorister.

En soldat er meldt drept onsdag morgen. Sekondløytnant Pedayah Mark ble drept i kamper med Hamas-terrorister inne på Gazastripen. Han er sønn til rabbiner Miki Mark, som ble drept i et terrorangrep i 2016. Pedayah, som den gang var 15, ble selv skadet i terrorangrepet.

Også stabssersjant Roi Sargosti er drept i kamper med Hamas onsdag.

Tirsdag ble soldatene Ariel Reich (24) fra Jerusalem, Asif Luger (21) fra Yagur, Adi Danan (20) fra Yavne, Halel Solomon (20) fra Dimona, Erez Mishlovsky (20) fra Orani, Adi Leon (20) fra Nili, Roei Dawi (20) fra Jerusalem, Ido Ovadia (19) fra Tel Aviv og Lior Siminovich (19) fra Herzliya drept i kamper med Hamas inne på Gazastripen.

Flertallet av soldatene ble drept da det pansrede kjøretøyet de satt i ble truffet av et panservernmissil avfyrt av en av terroristene fra Hamas.

Tidligere er også to andre soldater drept i kamp, etter at israelske styrker rykket inn på Gaza. Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier tapene er tunge og at prisen for å fjerne Hamas vil bli høy.

– Kampene på Gaza krever dessverre en høy pris. Vi er forberedt og klare for en lang og kompleks kampanje som krever mot, besluttsomhet og utholdenhet. Vi skal vinne denne kampen, sier forsvarsministeren.

Statsminister Benjamin Netanyahu kondolerer til alle de etterlatte.

– Hele Israels nasjon omfavner dere, de etterlatte, fra bunnen av våre hjerter. Vi er alle med dere i denne vanskelige tiden. Våre soldater falt i en urettferdig krig, en krig vi ble tvunget til å kjempe for å kunne beholde vårt hjem, sier Netanyahu og fortsetter:

– Jeg lover alle innbyggerne i Israel: Vi skal fullføre jobben og vi vil fortsette til vi har seiret, sier han om krigen mot Hamas.

IDF beveger seg nå lenger og lenger inn på den palestinske enklaven. I løpet av tirsdagen ble over 50 Hamas-terrorister drept i kamper med israelske soldater i Hamas sin høyborg Jabaliya nord på Gaza.

Det israelske forsvaret gjennomførte også et luftangrep i dette området, hvor Hamas-toppen Ibrahim Biari og flere andre terrorister ble drept. Biari var en av dem som planla massakren mot Israel 7. oktober, hvor over 1400 mennesker ble drept og flere tusen ble skadet.

I dette luftangrepet skal også flere sivile ha blitt drept, ifølge Hamas. Men både lokale kilder og israelske medier rapporterer om at flere av de sivile ble drept da tunellene som Hamas har gravd under bakken ga etter, som gjorde at bygningene over kollapset.

I tillegg til å slå ut mest mulig av Hamas sine militære kapasiteter prøver de israelske soldatene også å frigjøre de over 230 gislene som holdes fanget av Hamas, inkludert 30 barn. Mandag kom meldingen om at israelske soldater hadde klart å frigjøre det første gisselet på Gaza.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart