Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

650 terrorister pågrepet ved det største sykehuset i Gaza

Israelske soldater opererer ved Shifa-sykehuset i Gaza by. Bildet er offentliggjort 19. mars. (Foto: IDF)
I tillegg er over 140 terrorister drept i kamper ved sykehuset.

Natt til mandag 18. mars startet det israelske forsvaret (IDF) en operasjon mot Shifa-sykehuset i Gaza by, etter etterretning om at Hamas brukte sykehuset til å omgruppere seg og planlegge nye angrep mot Israel og israelske soldater.

Etterretningen viste seg å bli en stor suksess. Så langt har IDF pågrepet 650 terror-mistenkte på det store sykehuskomplekset. Flere av de pågrepne har vært «svært betydningsfulle» ledere i terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad.

Så langt har 358 pågrepne blitt bekreftet som medlemmer av terrorgrupper. Blant de pågrepne inne på sykehusområdet er Hussam Salameh, sjefen for Islamsk Jihads etterretningsenhet, og hans bror Wissam Salameh, leder for terrorgruppens propagandaenhet, og andre høytstående terrorister.

Også flere høytstående Hamas-terrorister er pågrepet i forbindelse med aksjonen ved Shifa-sykehuset, inkludert tre ledere av Hamas sin Vestbredden-avdeling. De har hatt i ansvar å planlegge angrep mot Israel fra Vestbredden.

De er identifisert som Amr Asida, leder av Nablus-enheten, Hamdallah Hassan Ali, som har planlagt flere angrep på Vestbredden, og Mahmoud Qawasmeh. Sistnevnte var med og planla kidnappingen og drapet på de israelske tenåringene Eyal Yifrach, Gilad Shaar, Naftali Fraenkel i 2014.

Kidnappingen og drapet på de tre var oppstarten til Gaza-krigen det året.

IDFs talsperson Daniel Hagari sier flere andre «svært betydningsfulle» Hamas-ledere er blitt pågrepet inne på Shifa-sykehuset, men at deres identitet foreløpig ikke kan avsløres på grunn av pågående avhør med de pågrepne.

Fortsatt er det flere væpnede terrorister igjen inne på sykehuset som ikke er blitt pågrepet. IDF sier de jobber med å evakuere sivile ut av området før de tar opp kampen med de gjenværende terroristene inne på sykehusområdet.

Hamas har anklaget Israel for å ha drept pasienter og medisinsk personell i forbindelse med aksjonen på sykehuset. Det avvises av IDF. Talsperson Hagari sier at frem til nå har «ingen sivile, leger eller medisinsk personell blitt skadet».

I tillegg til de 650 pågrepne er over 140 terrorister drept i forbindelse med antiterror-operasjonen ved sykehuset, ifølge IDF. Operasjonen utføres av soldater fra den 401. panserbrigade, marinens Shayetet 13 kommandoenhet og andre spesialstyrker. To israelske soldater har mistet livet i kampene ved sykehuset. En av de drepte terroristene var Hamas-toppen Faiq Mabhouh.

Operasjonen ved sykehuset vil fortsette frem til de gjenværende terroristene enten er pågrepet eller eliminert, sier det israelske forsvaret.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart