Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hjelpeorganisasjon gjenopptar arbeidet sitt på Gazastripen

World Central Kitchen frakter mat til Gazastripen via Middelhavet 15. mars 2024. (Foto: IDF )
- Vi ønsker å mate så mange som mulig, sier World Central Kitchen.

Den amerikanske hjelpeorganisasjonen World Central Kitchen (WCK) gjenopptar arbeidet sitt på Gazastripen, en drøy måned etter at de innstilte arbeidet sitt da sju av deres medarbeidere ble drept i et israelsk luftangrep.

– Vi starter opp igjen vår operasjon med samme energi, verdighet og fokus på å mate så mange mennesker som mulig, sier Erin Gore i WCK.

Det var natt til 1. april at sju av hjelpeorganisasjonens medarbeidere ble drept i et israelsk droneangrep. Enheten bak angrepet har forklart at de trodde det var væpnede Hamas-terrorister i bilene, noe som viste seg å være feil.

Herzi Halevi, sjefen for det israelske forsvaret (IDF), var tidlig ute og beklaget hendelsen og sa at det skjedde under kompleks forhold på natten. – Men det skulle aldri ha skjedd og vi beklager dypt, sa han etter den tragiske hendelsen.

Et uavhengig militært organ gjennomgikk hendelsen og slo fast at angrepet ikke ble utført i tråd med det israelske forsvarets reglement. To offiserer fikk sparken og to andre høytstående offiserer fikk reprimande.

Før den tragiske hendelsen hadde WCK utdelt over 43 millioner måltider på Gazastripen og var den viktigste ikke-statlige hjelpeorganisasjonen der. Israel har siden jobbet med å få organisasjonen til å gjenoppta arbeidet sitt igjen.

Samtidig som WCK gjenopptar arbeidet sitt kunngjorde de også at de åpner et tredje kjøkken på Gazastripen. WCK sier de velger å gjenoppta arbeidet i Gaza for å fortsette oppdraget «med å gi mat til flest mulig mennesker i nød».

Beslutningen til WCK blir tatt godt imot av IDF. IDFs talsperson Daniel Hagari sier mengden nødhjelp som har kommet inn til Gaza «har økt betydelig» de siste ukene og vil «fortsette å øke i de kommende dagene».

– De siste ukene har mengden nødhjelp inn til Gaza økt betydelig. I løpet av de neste dagene vil mengden nødhjelp øke ytterligere. Mat, vann, medisiner, telt og annen nødhjelp. Det kommer mer av det til Gaza enn noen gang før, sier han.

Den siste tiden har Israel gjort flere tiltak for å øke mengden nødhjelp inn til Gaza, blant annet ved å åpne opp havnen i Ashdod, det er åpnet en ny grenseovergang nord i Gaza og mer nødhjelp går gjennom Israel fra Jordan.

IDF samarbeider også med det amerikanske forsvaret om å etablere en midlertidig brygge utenfor kysten av Gaza, som skal gjøre at skip kan komme med nødhjelp. I tillegg gjøres flere andre grep for å bedre den humanitære situasjonen.

– Å få ut nødhjelp til innbyggerne i Gaza er av høyeste prioritet, sier Hagari, som understreker at deres krig er mot Hamas, ikke sivibefolkningen i Gaza.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart