Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Gallant: – Krigen tar ikke slutt før Hamas er beseiret

Forsvarsminister Yoav Gallant (t.v.) med militære ledere den 2. juni 2024. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Den israelske forsvarsministeren sier de jobber med et alternativt styresett på Gaza som skal overta styringen når Hamas er beseiret.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier Israel jobber med å finne noen som kan erstatte Hamas sitt styre på Gazastripen. Samtidig sier han at krigen ikke vil være over før Hamas er beseiret militært og har mistet evnen til å styre.

– Uansett hvordan krigen avsluttes, så vil vi ikke akseptere at Hamas fortsetter å styre. Vi jobber med et alternativt styresett til Hamas, innenfor et rammeverk med isolerte områder, hvor vi vil fjerne Hamas-medlemmene og få inn en annen styrke som vil legge til rette for et nytt styresett, sier Gallant.

– Militær handling og endring av regimet i Gaza vil oppnå våre to mål med denne krigen: avvikle Hamas sitt styre og militære kapasiteter og få gislene hjem, sier den israelske forsvarsministeren videre.

Gallants kommentarer kommer etter at USAs president Joe Biden presenterte det han beskrev som et israelsk forslag til en ny gisselavtale og våpenhvile. Bidens utspill har utløst sjokkbølger i den israelske regjeringen, hvor de mest ytterliggående partiene i koalisjonen truer med å velte regjeringen hvis statsminister Benjamin Netanyahu godtar det presenterte forslaget.

Til tross for at Netanyahu har insistert på at det ikke vil bli noen permanent våpenhvile før Hamas er beseiret, så har lederne for regjeringens to ultranasjonalistiske partier – finansminister Bezalel Smotrich og nasjonal sikkerhetsminister Itamar Ben Gvir – truet med å felle sin egen regjering om avtalen blir vedtatt.

Søndag kveld var det israelske krigskabinettet, hvor verken Smotrich eller Ben Gvir er medlemmer, samlet for å diskutere en potensiell gisselavtale.

Men det er ikke bare Smotrich og Ben Gvir som stiller ultimatum til Netanyahu. Benny Gantz, som ble en del av krigskabinettet etter 7. oktober, har krevd planer for hvem som skal styre Gazastripen etter at Hamas er beseiret. Han har truet med å forlate koalisjonen om ikke slike planer er på plass innen 8. juni.

Samtidig som politikerne diskuterer en gisselavtale, som har som mål å få løslatt de over 120 gjenværende gislene, fortsetter den israelske militæroffensiven i Rafah, den sørligste byen på Gazastripen. Israelske styrker befinner seg nå i sentrum av byen.

Flere hundre Hamas-terrorister er drept i kampene de siste dagene og det er funnet flere tuneller, militærbaser og store våpenlager.

I forrige uke var det 1858 lastebillass med nødhjelp som ble kontrollert av Israel og fraktet inn til sivilbefolkningen i Gaza. Totalt har det kommet over 600.000 tonn med nødhjelp inn til Gaza i løpet av de siste sju månedene.

Ifølge de Hamas-drevne helsemyndighetene på Gazastripen er over 35.000 mennesker drept eller antatt drept i krigen, selv om bare rundt 24.000 så langt er blitt identifisert på sykehus. Tallet, som ikke er uavhengig verifisert, inkluderer rundt 15.000 terrorister som Israel sier er blitt drept i kampene. 1000 terrorister ble også drept inne i Israel under angrepet 7. oktober.

Totalt 294 israelske soldater har mistet livet siden militæroffensiven på Gaza startet. Inkluderer man angrepet 7. oktober har over 600 soldater mistet livet.

1200 mennesker ble drept, tusenvis ble skadet og over 250 ble kidnappet da flere tusen Hamas-terrorister gikk til angrep på Israel 7. oktober i fjor.

Den militære offensiven i Rafah fortsetter med full styrke. (Foto: IDF)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart