Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Har halvert antallet drepte kvinner og barn på Gaza

Palestinere evakuerer Rafah 8. mai i frykt for kamphandlinger mellom Hamas og IDF. (Foto: Flash90)
Norske medier har i månedsvis ukritisk spredt Hamas sin propaganda.

Norske og internasjonale medier har i månedsvis spredt propaganda fra Hamas om at 70 prosent av de drepte på Gaza har vært kvinner og barn, til tross for advarsler fra eksperter på statistikk om at tallene fra Hamas ikke kan stemme.

Det har rett og slett vært for liten andel menn som har vært rapportert drept.

Nå har FN-organisasjonen OCHA, som fører oversikt over antallet drepte på Gaza basert på Hamas sine tall, kraftig nedjustert antallet drepte kvinner og barn. Mens de 6. mai opplyste om at 9500 kvinner og over 14.500 barn var drept, er det nå nedjustert til 4959 kvinner og 7797 barn. Altså en halvering.

Nedjusteringen kommer etter måneder med anklager fra eksperter på statistikk om at tallene fra Hamas umulig kan være nøyaktige.

Samtidig opplyser FN om at minst 10.000 menn er drept. Dermed utgjør menn nå over 40% av de drepte, en kraftig økning i forhold til tidligere.

Hamas påstår også at ytterligere 10.000 personer er drept, men de har verken oppgitt alder eller kjønn på dem. FN understreker at de ikke har tilgang på noen «uavhengige, fullstendige og verifiserte tall over drepte.»

Alle under 18 år regnes som barn i statistikken. Fra tidligere konflikter har 15 til 18-åringer vært overrepresentert i statistikken. Dette er en alder hvor Hamas bevisst rekrutterer og bruker mindreårige som barnesoldater.

De justerte tallene samsvarer mer med tallene som det israelske forsvaret har presentert. De påstår blant annet at over 15.000 av de drepte er Hamas-terrorister. Også Hamas har erkjent at tusenvis av deres soldater er blitt drept.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart