Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Har drept over 12.000 Hamas-terrorister

Israelske soldater i aksjon på Gazastripen. Bildet er offentliggjort 16. februar. (Foto: IDF)
For første gang erkjenner også Hamas å ha mistet mange krigere.

For første gang siden krigen mellom Israel og Hamas brøt ut erkjenner den palestinske terrorgruppen at de har mistet mange menn. En talsperson for Hamas basert i Qatar sier at 6000 av deres menn er drept i kamphandlingene.

Det er en sjelden anerkjennelse fra Hamas sin side om at de har lidd betydelige tap i kampene. Det er også første gang Hamas har et skille mellom stridende og sivile i antallet døde. 6000 døde Hamas-terrorister er likevel et lavt anslag.

Det israelske forsvaret (IDF) på sin side mener at minst 12.000 av de rundt 30.000 mennene Hamas hadde til rådighet er drept i kampene. I tillegg til de drepte er mange terrorister blitt alvorlig skadet og ute av stand til å kjempe.

På toppen av det hele har flere tusen terrorister overgitt seg til IDF. Ifølge Israels forsvarsminister Yoav Gallant overga nesten 200 terrorister seg nylig på Nasser-sykehuset i Khan Younis. Gallant sier videre at Hamas sin Khan Younis-brigade er overvunnet. Det er nå bare noen få Hamas-bataljoner igjen i Rafah, den siste byen på Gazastripen hvor Hamas fortsatt har kontroll.

– Det er noen marginale styrker i de sentrale områdene og Rafah-brigaden som er igjen før det er en fullstendig kollaps av styrkene deres, sier Gallant.

Israel har varslet at de vil iverksette en militæroperasjon mot Rafah hvis ikke de 134 israelske gislene som Hamas har i sitt fangenskap blir løslatt innen ramadan. Den hellige muslimske måneden ramadan begynner i år den 10. mars.

I tillegg til de 12.000 Hamas-terroristene som er drept i kamp inne på Gazastripen, ble også rundt 1000 terrorister drept inne i Israel 7. oktober.

Krigen mellom Israel og Hamas startet etter at rundt 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel 7. oktober. Over 1200 israelere ble drept, flere tusen ble skadet og over 250 ble kidnappet. Terroristene massakrerte barnefamilier, lemlestet mennesker og utførte systematiske seksuelle overgrep.

Etter angrepet lovet Israel å fjerne Hamas fra Gazastripen for godt.

Ifølge Hamas er over 28.000 palestinere drept i løpet av den over fire måneder lange krigen. Disse tallene er ikke uavhengig verifisert. Tallene skiller heller ikke mellom stridende og sivile. Mange av de drepte er trolig også drept av Hamas sine egne raketter.

Av de over 13.000 rakettene som er avfyrt mot Israel siden 7. oktober har rundt 2000 endt opp med å eksplodere inne på Gazastripen. Dette var tilfellet da en rakett eksploderte utenfor Al Ahli-sykehuset i Gaza 17. oktober. Hamas anklager fortsatt Israel feilaktig for å ha drept 500 mennesker i det angrepet.

236 israelske soldater har til nå mistet livet i kampene på Gazastripen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart