Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

300 Hamas-terrorister er drept i kampen om Rafah

Israelske soldater inne på Gazastripen. Bildet er offentliggjort 29. mai. (Foto: IDF)
Også flere israelske soldater har mistet livet i kampene. De israelske styrkene befinner seg nå i sentrum av Hamas sin siste by.

Siden det israelske forsvaret (IDF) iverksatte operasjonen mot byen Rafah sør på Gazastripen, den siste byen hvor Hamas har kontroll, har de drept rundt 300 Hamas-terrorister. Det opplyser regjeringens talsperson David Mencer.

Operasjonen i Rafah startet ved at IDF tok kontroll over grenseovergangen mot Egypt 7. mai. Siden har de beveget seg gradvis innover mot byen. Nylig fikk de kontroll over den strategisk viktige Philadelphikorridoren. Det gjør at Hamas ikke lenger kan smugle våpen i tuneller under grensen mot Egypt.

Fredag bekrefter også IDF for første gang at de nå opererer i sentrum av Rafah. Kommandosoldater har funnet raketter, våpenlager og tuneller i byen.

Mange av de sivile som tidligere hadde søkt tilflukt i byen, over én million, har evakuert. Det gjør det enklere å operere mot Hamas uten å sette sivile i fare.

Kampene om Rafah har også kostet flere israelske soldater livet. Bare i løpet av de siste dagene har flere mistet livet. Onsdag kunngjorde IDF at soldatene Amir Galilove (20), Bar Or (21) og Ido Appel (21) hadde mistet livet da de entret en minelagt bygning i Rafah, etter at de ble beskutt fra en FN-skole.

Også nord på Gazastripen, i området rundt Jabaliya, pågår det harde kamper mellom IDF og Hamas. Torsdag meldte IDF at Yedidya Azugi (21) hadde mistet livet i kampene i nord. Fredag melder IDF også om dødsfallene til soldatene Yehonatan Elias (20) og Adar Gavriel (24).

Totalt har 294 israelske soldater mistet livet i kamper inne på Gazastripen. Over 600 soldater har mistet livet hvis man inkluderer 7. oktober-angrepet.

Les også: ICJ har ikke beordret stans i militæroffensiven i Rafah

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart