Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sier Hamas stjeler nødhjelp fra sivile

Sivile palestinere søker tilflukt på en UNRWA-drevet skole sør på Gazastripen mandag 16. oktober. (Foto: Flash90)
FN-byrå anklaget Hamas for å ha stjålet 24.000 liter drivstoff og medisinsk utstyr fra dem.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) uttalte at Hamas har stjålet drivstoff og medisinsk utstyr beregnet på sivilbefolkningen på Gazastripen i forbindelse med krigen som nå pågår. Byrået trakk etter kort tid uttalelsen, skriver Times of Israel.

I den opprinnelige uttalelsen meldte byrået at Hamas hadde tatt deres forsyninger og lastet dem opp på lastebiler. De skrev at drivstoffet og andre materialer som UNRWA hadde lagret kun var til humanitære formål – og at «all annen bruk fordømmer vi sterkt».

Men kort tid etter uttalelsen ble publisert på X/Twitter trakk UNRWA den. Hamas liker dårlig at noen kommer med slike uttalelser. Da den tidligere lederen for UNRWA, Matthias Schmale, uttalte under en konflikt i 2021 at de israelske luftangrepene var presise og ikke ment å ramme sivile, ble han erklært persona non grata fra Gazastripen av Hamas.

Selv om UNRWA trakk uttalelsen, så bekrefter både FN-kilder og israelske tjenestemenn at Hamas stjal nødhjelp som skulle gå til sivile.

Ifølge COGAT, en avdeling i det israelske forsvarsdepartementet med ansvar for kontakten med palestinerne, skal Hamas ha stjålet 24.000 liter med drivstoff og medisinsk utstyr fra FN-byråets lokaler i Gaza by.

Israels utenriksdepartementet håner UNRWA for å ha slettet innlegget.

– Brøt Hamas seg inn på Twitter-kontoen deres også? Eller er dere bare redde for å skuffe deres terrorist-venner, skriver de på X/Twitter.

Israel har lenge ment at UNRWA må legges ned med argumenter om at de ikke bidrar for å løse konflikten med palestinerne, men tvert imot bidrar til å opprettholde den. FN-byrået har gitt flyktningestatus til millioner av etterkommere av dem som flyktet eller dro i forbindelse med Israels uavhengighetskrig i 1948. Ingen andre grupper arver en slik flyktningestatus fra generasjon til generasjon.

MIFF har i en årrekke skrevet om hatopplæring mot Israel i skoler som drives av UNRWA. Flere av deres ansatte har også vært tilknyttet ulike terrorgrupper og har støttet vold og terror mot Israel og israelere.

Det israelske forsvaret har iverksatt en blokade av Gazastripen i forkant av den ventede bakkeinvasjonen. De ønsker også å presse Hamas til å løslate noen av de mellom 200 og 250 gislene de holder fanget.

Samtidig er behovet for nødhjelp stort, etter at det israelske forsvaret har bombet flere tusen mål tilhørende Hamas og Islamsk Jihad. Den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken sier USA og Israel jobber med en plan for å få levert nødhjelp til sivile på Gazastripen.

Han understreker at nødhjelpen kun må gå til sivile og ikke Hamas.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart