Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sammenligner Putin og Hamas

USAs president Joe Biden. (Foto: Wikimedia)
USAs president Joe Biden sier både Russland og Hamas ønsker å utslette et demokratisk naboland.

USAs president Joe Biden kom nylig hjem til USA etter et besøk til Israel. Det er første gang en amerikansk president har besøkt Israel under en krig. Hjemme i USA holdt Biden en TV-sendt tale til amerikanerne.

– Vi står overfor et vendepunkt i historien, dette er et sånt øyeblikk hvor beslutningene vi tar i dag vil forme fremtiden i flere tiår fremover, sa Biden innledningsvis. Han fortalte om grusomhetene som hadde skjedd i Israel og lovet full støtte til Israels sikkerhet «i dag og for alltid».

I en oppsummering av reisen til Israel fremhevet Biden sine møter med israelske ledere og familiene til noen av dem som er kidnappet til Gazastripen. Flere av de over 200 som er kidnappet er amerikanske statsborgere og Biden sa ingenting var viktigere enn å få dem frigjort.

– Det jødiske folk vet kanskje bedre enn noen andre at det ikke finnes noen grenser for grusomheten til mennesker som ønsker å påføre andre smerte, sa presidenten, som trakk paralleller mellom Hamas og Putin.

– Hamas og Putin representerer ulike trusler. Men de har dette til felles: De ønsker begge å utslette demokratiet de er nabo med, sa presidenten.

Biden understreket også i talen sin at Iran støtter Russlands krigføring i Ukraina og at de støtter Hamas og andre terrorgrupper i Midtøsten.

– Vi vil fortsette å holde dem ansvarlige, sa presidenten i talen sin.

Den amerikanske presidenten snakket også om en hjelpepakke til både Ukraina og Israel og lovet at Israel skulle få hjelp til å forsvare seg.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart