Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Avfyrte raketter fra humanitære soner

En rakett avfyres mot Israel fra Gazastripen 13. mai 2023. (Foto: Flash90)
Flere raketter ble avfyrt mot Israel fra et område hvor det ikke skulle pågå noen kamphandlinger.

Det er satt opp flere humanitære soner på Gazastripen som skal være trygge for sivilbefolkningen. Nå sier det israelske forsvaret (IDF) at det er blitt avfyrt raketter mot Israel fra en av de humanitære sonene.

Ifølge IDF var det to separate rakettangrep fra en av de humanitære sonene, inkludert et større angrep rettet mot den sørlige metropolen Beersheba. Rakettene ble avfyrt fra et område som skulle vært fritt for kamphandlinger, noe som satt de sivile der i fare, skriver Times of Israel.

– Klokken 15.59 avfyrte Hamas-terrorister 12 raketter mot israelske sivile i byen Beersheba i det sørlige Israel. Rakettene ble avfyrt i nærheten av telt som var satt opp for evakuerte sivile i Rafah på det sørlige Gaza og fra like ved et FN-anlegg, sier IDF i en uttalelse.

De fleste rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret, men en av rakettene eksploderte på en parkeringsplass utenfor et industriområde. Flere biler ble ødelagt, men ingen mennesker kom til skade i angrepet.

Også tre timer tidligere ble det avfyrt en rakett fra innsiden av den humanitære sonen. Raketten havnet ut av kurs og satt sivile i fare. Evakueringssonene er områder utpekt av IDF som trygge for sivile.

Israel har lenge anklaget Hamas for å bruke sivilbefolkningen på Gaza som menneskelige skjold. I tillegg til å avfyre raketter fra tett befolkede områder, har de også våpenlagre, tuneller og kommandosentraler både i og under sivile bygg.

Etter at den israelske bakkeoperasjonen på Gazastripen startet har IDF dokumentert hvordan utskytningsramper og våpen er plassert i sivile bygg. De har også avdekket Hamas-tuneller under Shifa-sykehuset.

Siden 7. oktober er det avfyrt over 11.000 raketter mot Israel fra Gaza.

En bolig i Ashkelon truffet i et rakettangrep fra Gazastripen 5. desember 2023. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart