Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Hamas er en gjeng med galninger

Tidligere Hamas-minister Yosef Almansi med krass kritikk av gruppen han selv var en del av. (Foto: Shin Bet)
Tidligere Hamas-minister sier det svært få på Gazastripen som liker Hamas-sjef Yahya Sinwar.

I avhør med den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet kommer Hamas sin tidligere kommunikasjonsminister Yosef Almansi med krass kritikk av terrororganisasjonen. Han tegner også et bilde av Hamas-leder Yahya Sinwar som en upopulær despot som bringer ulykke over sitt folk.

– Sinwar har vrangforestillinger om storhet. Han føler at han er over alle andre, men jeg har aldri møtt noen på Gaza som støtter Sinwar. Ingen liker Swinar. Det er mennesker som ber, dag og natt, om at Allah skal frigjøre oss fra han, sier Almansi i avhøret, som er offentliggjort.

Sinwar er lederen for Hamas på Gazastripen og var hovedarkitekten bak angrepet på Israel 7. oktober, da over 3000 terrorister angrep Israel. Over 1200 israelere ble drept, over 6000 skadet og 240 ble tatt som gisler.

71 år gamle Almansi, som også har vært arbeidsminister for Hamas, sier Sinwars angrep på Israel har ført til at Gazastripen er blitt ødelagt.

– Prestasjonene til Hamas er død og ødeleggelse av mer enn 60% av bygninger, infrastruktur, gater og offentlige fasiliteter. Sinwar leder en gruppe med galninger. De har ødelagt Gazastripen og satt oss tilbake 200 år, sier han som tidligere var en del av den politiske ledelsen.

71-åringen mener massakren som Hamas utførte 7. oktober, med massedrap, voldtekt og kidnapping, er det motsatte av hva islam står for.

– Det er kjetteri, det er galskap. Det de gjorde er ikke akseptabelt verken i logikk, religion eller intellekt. De som er ansvarlige for dette er Sinwar og hans gruppe, sier Almansi og fortsetter:

– Mitt råd til folket på Gaza: Stå opp mot Sinwars gruppe. La oss leve, ta vare på hverandre. Vi skal gjenoppbygge Gaza, men det vil ta tid, for såret er stort, forteller han i avhøret med Shin Bet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart