Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Hamas-leder Sinwar sine dager er talte

Hamas-leder Yahya Sinwar viser seg offentlig under en markering i Gaza 24. mai 2021. (Foto: Flash90)
Hamas-leder Yahya Sinwar har amerikansk blod på sine hender, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan er på besøk i Israel. På en pressekonferanse i forbindelse med besøket sa sikkerhetsrådgiveren til USAs regjering at Hamas-sjef Yahya Sinwar «sine dager er talte».

– Jeg tror vi trygt kan si at det ikke spiller noen rolle om hvor lang tid det tar. Rettferdigheten vil seire, sa den høytstående tjenestemannen.

Mens israelske ledere flere ganger har uttalt lignende og omtalt Sinwar som en «dead man walking», er det første gang Hamas-lederen blir omtalt på en slik måte av en høytstående amerikansk tjenestemann.

Den amerikanske regjeringens sikkerhetsrådgiver understreker at Sinwar har «blodet til amerikanske borgere på sine hender».

38 amerikanere ble drept i massakren 7. oktober. I tillegg er åtte amerikanske statsborgere fortsatt i fangenskap hos Hamas.

Sinwar gjemmer seg trolig under bakken i byen Khan Younis sør på Gaza, etter at han flyktet sørover i en humanitær konvoi tidlig i krigen.

Det israelske forsvaret har utlovet en dusør på fire millioner kroner til dem som kan gi informasjon om Sinwars gjemmested.

Sinwar overtok som leder av Hamas på Gazastripen etter Ismail Haniyeh, som i dag bor i Qatar og som er politisk leder i Hamas. Sinwar ble i 1989 dømt til fire livstidsdommer i Israel for å ha planlagt kidnappingen og drapet av to israelske soldater og fire palestinere anklaget for å samarbeide med Israel.

Han ble løslatt i 2011 da Israel løslot over 1000 palestinske terrorister fra israelske fengsel i bytte mot den israelske soldaten Gilad Shalit.

Sinwar var den som godkjente angrepet på Israel 7. oktober, da over 1200 ble drept, over 6000 skadet og over 240 ble tatt som gisler.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart