Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Hamas bruker sykehus til terrorformål

Væpnede terrorister overgir seg ved Kamal Adwan-sykehust på Gaza 14. desember. (Foto: IDF)
Sjefen for Kamal Adwan-sykehuset erkjenner at Hamas bruker sykehusene til terrorformål.

Leder for Kamal Adwan-sykehuset på Gazastripen, Ahmad Kahlot, har i avhør med den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet erkjent at Hamas overtok sykehuset hans og brukte det som en militær base.

Kahlot fortalte i avhørene at han selv ble med i terrorgruppen i 2010 og fikk posisjonen som brigadegeneral i Hamas, skriver Jerusalem Post.

Også mange av de sykehusansatte har vært medlem av Hamas sin væpnede gren Izz ad-Din al-Qassam-brigadene. Det inkluderer leger, sykepleiere, ambulansepersonell og andre ansatte på sykehuset.

Ifølge Kahlot skal 16 av sykehusets ansatte vært aktive i terrorgruppen Hamas. Lederen for sykehuset ble pågrepet av israelske soldater på Gazastripen 12. desember. Han har siden forklart i detalj hvordan Hamas skjulte våpen på sykehuset og drev sine militære operasjoner derfra.

14. desember ble 70 terrorister pågrepet ved dette sykehuset.

Sykehuslederen sier Hamas gjemmer seg på sykehusene fordi det er trygt å gjemme seg der, siden Israel ikke angriper sykehusene.

I avhør har Kahlot også fortalte at Hamas bragte et av gislene, en israelsk soldat, til sykehuset og at de brukte ambulanser til å flytte rundt på kroppene til døde gisler. Hamas skal ha hatt egne kontorer på sykehuset og egne ambulanser og utstyr som tilhørte dem.

Det israelske forsvaret (IDF) har lagt frem generelle bevis på at Hamas har misbrukt nesten alle av de over 20 sykehusene på Gazastripen. De har også lagt frem bevis for mer omfattende misbruk av sykehus, som ved sykehusene Shifa og Rantisi. I kjelleren til sistnevnte sykehuset ble det funnet et stort våpenlager. IDF tror også gisler ble holdt fanget der.

I tillegg til at det ble funnet våpen på Shifa, det største sykehuset på Gazastripen, var det også en militærbase under sykehuset.

På grunn av dette ble Shifa-sykehusets direktør Muhammad Abu Salmiya arrestert av Shin Bet 23. november. Varetektsfengslingen av ham ble forlenget med 45 dager i et rettsmøte 27. november.

Det er ikke kjent hva som er kommet i frem i avhørene med han.

Her er video av avhøret med sykehuslederen Ahmad Kahlot:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart