Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas-leder avviser tostatsløsningen: – 7. oktober viste at vi kan «frigjøre Palestina»

Hamas-leder Khaled Mashaal i samtale med den kuwaitiske podkasteren Ammar Taqi. (Foto: Skjermdump)
Terrorangrepet 7. oktober vekket drømmen om å «frigjøre Palestina» til live igjen, sier Hamas-topp og mangemilliardær Khaled Mashaal.

Khaled Mashaal, en av de øverste lederne i Hamas, avviser muligheten for en tostatsløsning og sier Hamas sitt angrep på Israel 7. oktober viste at det er realistisk å «frigjøre Palestina fra elven til havet (from the river to the sea)».

Uttalelsen kom i et intervju med den kuwaitiske podkasteren Ammar Taqi.

«From the river to the sea» er en eufemisme for utslettelse av Israel. Dette ropes taktfast på pro-palestinske markeringer verden over – inkludert her i Norge – og er et gjenklang av Hamas sin drøm om å fjerne Israel fra kartet.

Hele området fra Jordanelven til Middelhavet skal bli en palestinsk stat.

Mashaal sier Hamas har lagt merke til at slagordet ropes i europeiske hovedsteder og på amerikanske universiteter. Han sier i podkasten at massakren 7. oktober har «gjenopplivet drømmen» som ropes verden over.

Hamas-toppen, som er milliardær og bor i Doha i Qatar, avviser kategorisk alle muligheter for en politisk løsning på konflikten med Israel. Tostatsløsningen er uakseptabelt, «en rød linje», da det vil bety å anerkjenne staten Israel.

Selv om Hamas har gått med på å etablere en en palestinsk stat innenfor de såkalte 1967-grensene, så vil de ikke gi opp målet om å frigjøre hele det «historiske Palestina», inkludert områdene som i dag omfatter staten Israel.

En stat innenfor 1967-grensene er eventuelt bare et mål på veien for å forene palestinerne i kampen om å utslette Israel, forklarer Mashaal i podkasten.

Mashaal i samtale med podkasteren Ammar Taqi 16. januar 2024. (Foto: Skjermdump)

Det brøt ut krig mellom Israel og Hamas etter at den palestinske terrorgruppen invaderte Israel 7. oktober og massakrerte over 1200 mennesker, de fleste sivile, i tillegg til at de skadet tusenvis. Terroristene tok også over 250 gisler.

Fortsatt er det 132 gisler igjen som holdes fanget på Gazastripen.

Mashaal sier i intervjuet at Hamas etter å ha hatt makten på Gazastripen i over 17 år har fått «politisk dekning» til å bygge sin terrorinfrastruktur uforstyrret av palestinske myndigheter og Israel. I løpet av disse 17 årene har Hamas bygget et enormt nettverk av underjordiske tuneller som strekker seg opp mot 720 kilometer, de har produsert våpen og trent sine medlemmer til krig.

Den kuwaitiske podkasteren som intervjuer Hamas-toppen påpeker at angrepet 7. oktober og den påfølgende krigen har ført til store konsekvenser for den palestinske sivilbefolkningen på Gazastripen. Mashaal svarer de ikke angrer på at de har ofret sin egen befolkning i kampen mot Israel.

Han har tidligere sagt at det er nødvendig å ofre palestinske liv for å frigjøre dem. Han bruker Algeria som eksempel, som «ofret seks millioner martyrer» i sin kamp for frigjøring gjennom hele perioden med fransk kolonisering.

Lignende uttalelser har også Hamas-toppen Ghazi Hamad kommet med. Han uttalte at de er en nasjon av martyrer og at de er «glad for å ofre martyrer».

Mashaal har selv aldri bodd på Gazastripen og bare vært der på et kort besøk en gang i 2012. Selv vokste han opp på Vestbredden og i Kuwait og var i flere år Hamas sin øverste representant i Jordan og Syria. Det siste tiåret har han bodd i Qatar, hvor han lever et luksusliv langt unna de harde kårene på Gazastripen. Det blir anslått at Hamas-lederen har verdier for rundt 50 milliarder kroner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart