Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

NRKs propagandakampanje for Hamas gikk ned i flammer

Hamas-lederen Osama Hamdan på NRK Dagsrevyen 16. november 2023.
Da Hamas-lederen Osama Hamdan bekreftet at de vil utslette Israel gikk NRKs mangeårige propagandakampanje for Hamas ned i flammer.

Det har vært pinlig å følge denne historien. «Hamas vil ikke lenger utslette Israel,» meldte NRK 1. mai 2017. Den dagen la Hamas fram et nytt politisk dokument, som Hamas-tilhengere i vesten forsøkte å spinne som en ny politisk innstilling, et steg bort fra det antisemittiske charteret fra 1988.

Men NRK hadde et stort problem fra første stund. For i artikkel 20 av 2017-dokumentet skriver Hamas at de avviser ethvert alternativ til en full og fullstendig frigjøring av Palestina, fra elven til havet. Med andre: Israel skal fortsatt utslettes.

Allerede i mai 2017 rykket en av grunnleggerne av Hamas, Mahmoud al-Zahar, ut offentlig for å fjerne alle misforståelser.

– Etter at vi har frigjort Palestina fra 1967-linjene vil vi kjempe for å befri resten av Palestina og territoriene fra 1948. Det vil ikke være noen forhandlinger, sa Zahar på en pressekonferanse i Gaza.

I 2017 skrev også MIFF om NRKs dekning:

«Det kommer heller ikke frem i NRKs reportasje at Hamas krever at alle palestinske flyktninger og deres etterkommere skal ha retten til å returnere til Israel. En slik rett vil i praksis bety slutten på Israel som verdens eneste jødiske stat. Jødene vil da bli en minoritet i sitt eget land. Det vil være en demografisk utslettelse av Israel.

Hamas understreker også at de «ikke vil gjøre kompromiss i avvisningen av den zionistiske enheten og ikke oppgi noen palestinske rettigheter». NRK glemmer å gjengi at Hamas erklærer: «Det er ikke noe alternativ til en fullt suveren palestinsk stat på hele den nasjonale palestinske jord, med Jerusalem som hovedstad.» NRK nevner heller ikke at Hamas avviser Oslo-avtalene, forbeholder seg retten til jihad og avviser alle forsøk på å «undergrave motstandskampen og deres våpen».»

Det er pinlig at NRK i så mange år har formidlet ren fake news på dette området.

Senest i oktober 2023 – etter 7. oktober-massakren – fortsatte NRK sin propagandakampanje for Hamas. 10. oktober skrev NRK:

«Hamas uttrykte frå start at målet deira var å utslette Israel som stat, og å opprette ein islamsk palestinsk stat. Målet om å ta kontroll over heile Israel har derimot moderert seg med åra. I 2017 anerkjente Hamas grensene slik dei var i 1967.»

Det stemmer ikke at Hamas i 2017 anerkjente «grensene slik de var i 1967». For det første var det ikke grenser i 1967, men våpenhvilelinjer, og for det andre har ikke Hamas godkjent disse linjene. MIFF har prøvd å forklare dette tydelig til NRK flere ganger.

16. november sendte NRK Dagsrevyen et lengre intervju med Hamas-lederen Osama Hamdan.

NRKs journalist Yama Wolasmal: Ifølge Israel vil Hamas fjerne Israel fra verdenskartet. Mener dere fremdeles det?

Hamdan: Israelerne prøver å utslette palestinerne og påstår at palestinerne vil utslette dem.

Wolasmal: Men dere hadde et kjent charter. Dere har det skriftlig at dere vil avskaffe Israel som stat.

Hamdan: Akkurat. Avskaffe den israelske staten. Vi kjemper ikke mot dem fordi de er jøder som de påstår, men fordi de er okkupanter.

Wolasmal: Så ikke noe Israel?

Hamdan: Ja. Det var aldri, og det vil aldri finnes, noe Israel.

I stedet for å korrigere sin egen formidling om Hamas sin politikk, fortsatte NRK sendingen med brannslukning på vegne av den islamistiske terrororganisasjonen.

Programleder Ingvild Bryn: Å utradere Israel, er det Hamas sitt mål?

Wolasmal: Det er jo det Hamdan sier. Det er viktig å se dette intervjuet i situasjonen det ble gitt. Hamas er nå i krig med Israel, Israel er i full krig med Hamas. Det er ingen på israelsk side som snakker om dialog, fred og forsoning med palestinerne. Og Hamas svarer da med samme mynt, og setter hardt mot hardt. Dette er krigsretorikk, ment på den palestinske befolkningen, myntet på den arabiske og muslimske verden. Her vil Hamdan fremstå sterk og vise styrke, han vil vise at de ikke skal vike en tomme i kampen om Palestina.

Feil Wolasmal! Dette er ikke krigsretorikk fra Hamas. Det var ikke krig i 2017. Å utslette Israel er selve kjernen i politikken til Hamas, og det er på høy tid at NRK gir opp sitt forsøke på å pynte dette forferdelige uhyret av en organisasjon.

Feil Hamdan! Hamas sin krig mot Israel er motivert av et sterkt hat mot jøder.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart