Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det foregår en stor jakt etter mistenkte terrorister på Vestbredden. Militæret, Shin Bet og politiet deltar. (Foto: IDF)
Det foregår en stor jakt etter mistenkte terrorister på Vestbredden. Militæret, Shin Bet og politiet deltar. (Foto: IDF)

Soldat alvorlig skadet i jakten på terroristene bak torsdagens angrep

Soldaten er fraktet til sykehus med alvorlige hodeskader etter steinangrep.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Store styrker fra militæret, politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet jakter terroristene bak torsdagens terrorangrep, hvor to soldater ble drept og to andre alvorlig skadet. I forbindelse med den pågående aksjonen ble en israelsk soldat fredag morgen alvorlig skadet etter at en palestiner angrep han med stein. Soldaten er fraktet til sykehus med livstruende hodeskader. Gjerningsmannen stakk fra stedet, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Soldaten skal også ha blitt knivstukket i angrepet, ifølge nye opplysninger.

I forbindelse med aksjonen ble 40 mistenkte pågrepet på Vestbredden natt til fredag, ifølge det israelske forsvaret. 37 av de dem er Hamas-aktivister. De er mistenkt for å være delaktig i terrorisme og for å ha startet opprør.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarer Hamas om at Israel ikke vil ha en våpenhvile på Gazastripen hvis terrorismen på Vestbredden fortsetter.

Den siste uken har det vært en rekke terrorangrep, som har kostet flere israelere livet. I tillegg er over ti personer blitt skadet, flere av dem alvorlig.

I forbindelse med den pågående letingen etter de ettersøkte terroristene har det israelske forsvaret stengt av deler av Vestbredden. Det er satt opp veisperringer flere steder og byen Ramallah er stengt av.

Tidligere i uken ble to ettersøkte terrorister skutt og drept i en annen aksjon.

Det israelske forsvaret mener det er terrorceller fra Hamas som har stått bak de to dødelige angrepene nær bosetningen Ofra denne uken. Hamas har kalt angrepene, som blant annet kostet en baby livet, for «heroiske».

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart