Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Iran sier de ikke vil gjengjelde angrep

Iranske offiserer inspiserer iranske droner og missiler før en militærøvelse i 2021. (Illustrasjonsfoto: Irans hær)
Konflikten mellom Israel og Iran ser ikke ut til å eskalere videre.

En høytstående iransk tjenestemann sier landet ikke har noen planer om umiddelbar gjengjeldelse mot Israel, etter et angivelig israelsk angrep mot militære mål i den iranske byen Isfahan natt til 19. april.

Også stemningen i statlige iranske medier tyder på at det iranske regimet ikke ønsker å eskalere konflikten med Israel ytterligere. Regimet har også forsøkt å dekke over omfanget av skadene etter nattens angrep.

Angrepet i Isfahan skal ha kommet som et svar på det omfattende iranske angrepet på Israel natt til 14. april, da 170 angrepsdroner, 120 ballistiske missiler og 120 kryssermissiler ble avfyrt mot den jødiske staten.

Drøyt 99% av disse ble stanset av Israels gode rakettforsvarssystemer, det israelske luftforsvaret og med hjelp fra vestlige og arabiske alliansepartnere. En sju år gammel israelsk jente ble alvorlig skadet da splinter fra et missil som ble skutt ned traff huset deres i en beduinlandsby i det sørlige Israel.

Angrepet natt til 14. april var første gang Iran gikk til et direkte angrep på Israel. Sjefen for det israelske forsvaret, Herzi Halevi, sa etter angrepet at de var klar til å svare Iran. Samtidig har ikke Israel ønsket å gjengjelde angrepet med så stor styrke at Iran ville sett seg nødt til å gjengjelde tilbake.

Ifølge den amerikanske avisen Washington Post, som siterer en anonym israelsk tjenestemann, handlet angrepet først og fremst om å sende et signal til det iranske regimet om at Israel har kapasitet til å nå dem med sine våpen.

Det samme blir sagt av Natan Eshel, en mangeårig støttespiller av statsminister Benjamin Netanyahu, i et intervju med israelske medier.

– Ingen ønsker en krig med Iran akkurat nå. Vi beviste for dem at vi kan infiltrere og angripe dem innenfor deres grenser, mens de ikke klarte å nå oss. Det er det viktigste budskapet her. Vi har for øyeblikket viktige oppgaver i både Gaza og Libanon, sier han.

Den siste tids uroligheter startet etter at flere høytstående ledere i den iranske revolusjonsgarden ble drept i et angivelig israelsk luftangrep i den syriske hovedstaden Damaskus. Angrepet skjedde etter at iranske stedfortredere i lang tid har angrepet Israel fra Gazastripen, Jemen, Syria og Libanon.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart