Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

«Det er på tide at Israel tar kampen med Iran direkte»

Irans øverste leder i Syria og Libanon ble drept i et attentat i Damaskus 1. april 2024. (Foto: SANA)
Iran kan ikke lenger slippe unna med sine angrep på Israel og forsøk på å destabilisere hele Midtøsten, skriver David M. Weinberg.

Det målrettet attentatet i Damaskus 1. april – som Israel angivelig stod bak – mot den iranske generalen Mohammad Reza Zahedi, lederen for den iranske revolusjonsgardens styrker i Syria og Libanon, var et helt nødvendig slag mot Iran, skriver David M. Weinberg i en kommentar i avisen Israel Hayom.

Han mener at Israel etter 7. oktober-massakren ikke lenger kan nøye seg med å bare kjempe mot iranske stedfortredere, militser som angriper og truer Israel på vegne av Iran, men at de også må angripe det iranske regimet direkte for deres trusler mot Israel og forsøk på å destabilisere hele Midtøsten.

Iran bruker stedfortredere i Hizbollah, Hamas, Islamsk Jihad, Houti og andre militser til å angripe og true Israel. Slik prøver de å unngå en konfrontasjon med Israel direkte. Det mener Weinberg de ikke burde slippe unna med.

Han mener et angrep på Iran direkte, slik som attentatet i Damaskus, sender et kraftig signal til Iran om at de ikke vil slippe unna sine angrep på Israel og forsøk på å destabilisere regionen – selv om de bruker stedfortredere. For dem som ikke har fulgt godt med, her en liste over Irans «synder» de siste årene:

 • Iran er i ferd med å bygge en sjiamuslimsk landbro som strekker seg fra Persiabukten til Middelhavet. Dette inkluderer store deler av Irak, Syria og Libanon og kontrolleres av den iranske revolusjonsgarden og deres Quds-styrke, ulike sjiamilits og Hizbollah. Denne korridoren gir Iran en bred strategisk base for aggresjon over hele regionen.
 • Iran etablerer flybaser og marinebaser ved Middelhavet og Rødehavet, og spesielt i Syria, for å projisere regional makt. De har også trappet opp sin trakassering av internasjonal skipsfart og vestlige marineoperasjoner i Persiagulfen. Iranske droner og missiler truer sivil luftfart i regionen.
 • Irans stedfortreder-hær i Jemen, Houti-militsen, søker kontroll over Afrikas Horn og inngangen til Rødehavet – en kritisk og strategisk område for internasjonal skipsfart. De siste månedene har Houtiene mer enn 40 ganger angrepet kommersiell skipsfart i Rødehavet og Adenbukta, hvor rundt 15% av verdens sjøbårne handel vanligvis går gjennom.
 • Over 100 amerikanske soldater pådro seg traumatisk hjerneskade da Iran avfyrte et ballistiske missil mot amerikanske styrker i Irak for fire år siden. I fjor angrep iranske stedfortredere i Jemen en base i De forente arabiske emirater hvor amerikanske soldater oppholdt seg. Iranske stedfortredere har også angrepet amerikanske mål i de kurdiske områdene i Irak og Syria. Disse angrepene er en del av Irans planer om å drive USA ut av Midtøsten og tvinge USAs partnere i regionen til å bøye seg for dem.
 • Iran prøver å undergrave land i Midtøsten som er alliert med vesten, inkludert Saudi-Arabia, Egypt og Jordan. De prøver spesielt å undergrave det hashemittiske regimet i Jordan for å få tilgang til Israels lengste grense (mot Jordan), og derfra kunne trenge inn i hjertet av Israel. Denne måneden måtte Israel sende soldater til den nordlige Jordandalen etter indikasjoner om at irakisk sjiamilits støttet av Iran hadde planer om å invadere Israel via Jordan og gjennomførte et stortstilt terrorangrep mot de israelske lokalsamfunnene nær grensen, slik Hamas gjorde i Sør-Israel 7. oktober i fjor.
 • Iran truer Israel med krig og utslettelse. Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, omtaler Israel regelmessig som kreftsvulst i Midtøsten som må fjernes og snakker om fullstendig frigjøring av Palestina (som betyr å utslette Israel) gjennom hellig jihad.
 • Iran har bevæpnet fiender langs Israels nordligste grense (Hizbollah, men også en avdeling av Hamas i Libanon), i Sør-Israel (Hamas og Islamsk Jihad) og terrorgrupper på Vestbredden. De har utstyrt Hizbollah med et arsenal på over 150.000 raketter, som står siktet inn mot Israel. De har forsynt Hamas med med våpen og raketter som har ført til flere store konfrontasjoner med Israel det siste tiåret. Siden 7. oktober har Hizbollah avfyrt flere tusen raketter mot Israel og tømt øvre Galilea for mennesker. Disse angrepene har drept ti israelske soldater og åtte sivilpersoner.
 • Det er uenighet om hvor mye Iran visste på forhånd om 7. oktober-massakren, men Hamas ville ikke ha vært i stand til å gjennomføre et slikt angrep uten den systematiske hjelpen de har fått fra Iran i flere tiår. Flere iranske ledere har skrytt av at de var involvert i planleggingen av angrepet og oppbyggingen av Hamas sine styrker.
 • I Hamas sitt enorme nettverk av underjordiske tuneller på Gazastripen har IDF funnet våpen, teknologi, penger og dokumenter som beviser hvordan Iran har finansiert og trent opp Hamas.
 • Iran sponser terrorisme mot vestlige, israelske og jødiske mål over hele verden. Dette inkluderer å bidra med finansiering, logistisk støtte, planlegging og personell. Iran har et aktivt terrornettverk av stedfortredere, agenter og sovende celler verden over. Iran har truet med å slippe disse løs mot jødiske og israelske mål som svar på attentatet mot Zahedi.
 • Iran bygger et langsiktig atommilitært alternativ, med atomanlegg langt under bakken og dypt inne i fjell. Ifølge Det internasjonale atomenergibyrået har Iran anriket uran med en renhet som nærmer seg atombombe (84% renhet, som er tett på 90% som trengs til atombombe) og har i de siste månedene tredoblet produksjonen av uran med våpenkvalitet, som er estimert å være nok til å kunne produsere seks atomvåpen innen fire uker.
 • Iran utvikler et formidabelt arsenal av langtrekkende missiler, inkludert ballistiske missiler, kryssermissiler og interkontinentalt ballistisk missil (ICBM). Den siste iranske ICMB, som har fått navnet «Khorramshahr», ser ut til å være basert på det nordkoreanske missilet BM25 og har en rekkevidde på 3500 kilometer. Hele det iranske ballistiske missilprogrammet bryter med forbudet til FNs sikkerhetsråd.
 • I likhet med sine forgjengere har USAs president Joe Biden lovet at han aldri vil tillate at Iran får atomvåpen. Men amerikanske militære ledere sier nå bare at USA «forblir forpliktet til at Iran ikke utplasserer atomvåpen». Dette antyder at Biden-administrasjonen nå er forberedt på å tolerere at Iran utvikler atomvåpen, så lenge våpenet ikke blir utplassert.
 • Iran gir Russland angrepsdroner til president Putins krig mot Ukraina. Eksperter antar at Iran til gjengjeld vil få sofistikert russisk militærteknologi, som luftforsvar og jagerfly til sine kriger mot Israel og pro-vestlige arabiske regimer i Midtøsten.
 • Totalt sett styrker Iran sine bånd til Russland og Kina som en del av en enhetlig front mot det de kaller «Den store Satan» – USA- og «Den lille Satan» – Israel.

Weinberg mener USA mangler en strategi for å motvirke de iranske mullaenes onde planer og hegemoniske ambisjoner over Midtøsten. Israel på sin side har ikke råd til å ignorere Irans knipetangsmanøver, hvor de forsøker å omringe den jødiske staten med trusler på alle kanter – til deres ultimate mål om å utslette landet, skriver han avslutningsvis.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

 1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart