Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)

– Khamenei er Midtøstens Hitler

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman langer ut mot Iran.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Saudi-Arabias mektige kronprins kaller Irans øverste leder for «en ny Hitler i Midtøsten» i et intervju med storavisen The New York Times. Mohammed bin Salmans omtale av Ayatollah Khamenei øker den allerede spente stemningen mellom de to erkefiendene, skriver avisen Ha’aretz.

Det sunnimuslimske kongedømmet Saudi-Arabia og den sjiamuslimske republikken Iran er rivaler i kriger og politiske kriser over hele regionen.

Mohammed bin Salman, som også er forsvarsminister i USA-allierte Saudi-Arabia, mener Irans ekspansjon under Khamenei må konfronteres.

– Vi lærte fra Europa at ettergivenhet ikke fungerte. Vi ønsker ikke en ny Hitler i Iran som vil gjenta i Midtøsten det som skjedde i Europa, sier han.

Den siste krangelen mellom landene dreier seg om Israels naboland Libanon. Mens Iran støtter den sjiamuslimske terrorgruppen Hizbollah er Saudi-Arabia alliert med den sunnimuslimske befolkningen i landet.

De siste 2,5 årene har Saudi-Arabia også gjennomført tusenvis av luftangrep mot nabolandet Yemen. Saudi-Arabia kjemper mot den iransk-støttede Houti-bevegelsen, som tok kontroll over store deler av landet. 4. november avfyrte gruppen en rakett mot hovedflyplassen i Saudi-Arabia, noe som kongedømmet kalte en krigserklæring fra Teheran.

Israel sier de vil samarbeide med Saudi-Arabia i kampen mot Iran.

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart