Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi bare venter på et påskudd til å jevne Tel Aviv med jorden

Mohsen Rezaei sier Iran bare venter på et påskudd til å angripe Israel. (Foto: Wikipedia)
Tidligere leder av den iranske revolusjonsgarden truer Israel.

Mohsen Rezaei, tidligere leder av Irans revolusjonsgarde, sier Iran bare venter på et påskudd til å kunne angripe Israel og «jevne Tel Aviv med jorden», skriver avisen Times of Israel. Truslene kom i et intervju med en Hizbollah-tilknyttet TV-stasjon, hvor Rezaei beskyldte Israel for angivelig å ha hjulpet USA med å drepe den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani.

På spørsmål om Iran kom til å følge opp truslene om å angripe Israel i tilfelle landet havner i en væpnet konflikt med USA, var svaret tydelig og kontant:

– Det trenger du ikke å tvile på. Vi kommer garantert til å jevne Tel Aviv med jorden. Vi bare venter på et slikt påskudd, sa Rezaei i TV-intervjuet.

Den tidligere lederen av revolusjonsgarden er i dag en høytstående iransk politiker, i tillegg til rådgiver for Irans øverste leder Ayatolla Ali Khamenei.

– Hvis USA finner på noe, så kan vi bruke det som et påskudd til å angripe Israel, fordi Israel spilte en rolle i martyrdøden til general Soleimani, sa Rezaei, som anklager Israel for å tipset USA om hvor Soleimani befant seg.

Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep i Bagdad 3. januar.

Det er langt fra første gang Iran truer med å angripe israelske byer. I januar kom det trusler fra Iran mot den israelske byen Haifa. Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte på truslene med å advare om at det vil bli slått nådeløst tilbake mot dem som velger å angripe den jødiske staten.

– Vi står opp mot dem som ønsker å drepe oss. Vi har besluttsomhet og styrke. Den som prøver å angripe oss vil lide et knusende nederlag.

Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske byen Tel Aviv har vært gjenstand for en rekke trusler fra Iran. (Foto: Bjarte Bjellås)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart