Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Minst to israelske medier ble hacket på toårsdagen for attentatet på Qassem Soleimani. De publisert et bilde som skulle illustrere en missil, avfyrt fra den ikoniske ringen til Soleimani, mot den israelske atomreaktoren i Dimona. (Foto: Skjermdump)

Israelske medier hacket – publiserte iranske trusler

Hackerangrepet skjedde på toårsdagen for attentatet på toppgeneralen Qassem Soleimani.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Minst to israelske medier ble natt til mandag hacket av iranske eller iransk-støttede hackere. På sine kanaler publiserte de en iransk propagandavideo knyttet til toårsdagen for attentatet på toppgeneralen Qassem Soleimani.

Jerusalem Post var en av dem som publiserte videoen, som inneholdt klipp fra en iransk missiløvelse i desember, hvor Iran simulerte et angrep på den israelske atomreaktoren i Dimona. På bildet ser det ut til at et missil blir avfyrt fra den velkjente ringen til Soleimani med teksten «vi er nærmere deg enn du tror» på både hebraisk og engelsk.

Det var 3. januar 2020 at Soleimani ble drept i et målrettede amerikansk attentat i Bagdad i Irak. Soleimani var leder av de iranske Quds-styrkene, den iranske revolusjonsgardens arm utenfor landets grenser. USA har klassifisert Quds-styrken som en terrororganisasjon, skriver Times of Israel.

Iran har gjentatte ganger lovet at attentatet på Soleimani skal hevnes. Iransk-støttede militser avfyrte flere raketter mot en amerikansk militærbase i Irak dager etter attentatet, men ingen amerikanske soldater ble drept. Selv om det var USA som stod bak attentatet mot Soleimani har Iran flere ganger anklaget Israel for å ha vært involvert.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart