Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Vi må være forberedt på krig i nord

General Aviv Kochavi, som leder IDFs nordkommando, advarer om at roen brått kan ta slutt. (Foto: IDF)
Lederen for nordkommandoen i det israelske forsvaret advarer om at roen ved Libanon-grensen og på Golan-høydene brått kan ta slutt.

General Aviv Kochavi uttalte tirsdag at Israel må være forberedt på muligheten for krig ved begge disse frontene, ifølge Ynetnews.com.

Grunnen til at det har vært vedvarende ro ved Libanon-grensen etter krigen i 2006, er at fienden ble grundig beseiret og fikk en klar forståelse av at Israel ikke vil nøle med å gå til krig dersom det er nødvendig for å beskytte sine innbyggere, framholdt Kochavi. Men nå som nye ekstremistiske global jihad-grupperinger er på frammarsj i tillegg til Hizbollah, er forholdene i ferd med å forandre seg radikalt, konstaterte han.

– Den syriske grensen har blitt et område der det utføres terror mot staten Israel, der fienden fortsetter å styrkes med nye missiler og raketter. Iran, som hele tiden øker sitt nærvær i regionen, utruster våre fiender og leder dem til å angripe oss, sa Kochavi i talen, som ble holdt i forbindelse med en minnemarkering for de som ble drept i Libanon-krigen i 2006.

Selv om de ulike islamistgruppene for øyeblikket ser ut til å ha mer enn nok med å bekjempe hverandre i Syria, hindrer ikke det at realitetene raskt kan forandre seg, advarte han.

– Vi må forberede styrkene våre på krig, på Libanon-fronten og på østfronten. Vi vil være klare til å gi en skarp og bestemt respons, med klare og utvetydige resultater, sa generalen.

 

Les også:

IS har satt kursen mot Iran

Hizbollah viser fram tunneler ved Israel-grensen

Iran trapper opp støtten til Hamas og Hizbollah

170.000 raketter peker mot Israel


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart