Søk
Mahmoud Abbas talte til FNs generalforsamling via videolink. 85-åringen valgte å ikke dra fysisk til New York etter at han ikke fikk til et møte med USAs president Joe Biden. (Foto: FN)

Abbas sin FN-tale viser hvorfor han ikke er en fredspartner

Man trenger ikke å se lenger enn til den siste talen til Mahmoud Abbas.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Man trenger ikke å se lenger enn til den siste talen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas for å forstå hvorfor han ikke er noen partner for fred, skriver Maurice Hirsch i et innlegg hos Palestinian Media Watch.

I talen som Abbas holdt for FNs generalforsamling omtalte han opprettelsen av staten Israel som en katastrofe, han skrev om på historien, avviste all kritikk av den palestinske terrorlønnen og kom med flere direkte løgner.

Hirsch har laget en oversikt over noen av utspillene i talen:

Abbas startet talen sin med å bemerke at «i år er det 73 år siden Nakba». Ordet «Nakba», som kan oversettes til «katastrofen», er den palestinske terminologien som blir brukt til å referere til opprettelsen av staten Israel i 1948. For Abbas og de palestinske myndighetene (PA) er ikke problemet israelske bosetninger bygget i Judea og Samaria etter 1967 og Seksdagerskrigen, men snarere selve eksistensen av Israel.

Videre kritiserte Abbas dem som hevder at det ikke finnes noen palestinske fredspartnere, og at palestinerne «aldri går glipp av en sjanse til å gå glipp av en sjanse». Han ba om bevis for at de har avvist seriøse fredsforslag.

Abbas har tydeligvis glemt at Israel en rekke ganger har kommet med et tilbud om fred, blant annet fra statsminister Ehud Olmert i 2008. Olmert tilbydde en palestinsk stat på nesten hele Vestbredden. Israel skulle bare beholde noen få prosenter, områdene hvor de store bosetningsblokkene ligger. Til gjengjeld skulle palestinerne få tilsvarende areal i Israel.

Men Abbas takket nei til tilbudet. Slik de har gjort mange ganger før.

I stedet for å inngå en avtale med Israel som kunne endt konflikten, fortsetter Abbas og andre palestinske ledere å komme med krav som vil utslette Israel. Han krever at millioner på millioner av etterkommere av araberne som flyktet og dro fra området under Den første arabisk-israelske krig i 1948 – og som aldri noensinne har satt en fot i Israel – skal få lov til å flytte inn i dagens Israel. I realiteten er det demografisk selvmord for Israel.

I talen sin påstod Abbas at palestinerne forblir forpliktet til alle elementene i Oslo-avtalen, samtidig som han kom med uttalelser som sier det stikk motsatte. Til tross for flere krav i Oslo-avtalen om at palestinerne skal forhindre oppvigleri, terror og forherligelse av vold, så avviste Abbas den internasjonale kritikken mot de palestinske skolebøkene. Nylig besluttet EU å holde tilbake 200 millioner kroner på grunn av hatopplæring i skolebøkene.

Palestinerne bruker også milliarder av kroner hvert eneste år på utbetalinger til terrorister, til tross for at de i henhold til Oslo-avtalen er forpliktet til å forhindre terror. I sin tale til FN hyllet Abbas «de heroiske fangene».

Hirsch oppsummerer Abbas sin tale til FN på denne måten:

«I Abbas sitt verdensbilde var opprettelsen av Israel en katastrofe. For at det skal bli fred, må Israel underkaste seg et oppdiktet palestinsk narrativ og utslette seg selv. I mellomtiden kan PA, ifølge Abbas, oppmuntre til terror, promotere vold og belønne terror. Til tross for å ha forkastet et israelsk tilbud om fred, der det for første gang i historien ville blitt opprettet en palestinsk stat på et landområde større enn områdene Israel fikk kontroll over i 1967, så påstår Abbas fortsatt at han jobber for å oppnå fred».

85-åringen, som blir stadig mer upopulær blant sine egne, holdt talen via videolink fra Ramallah. Abbas valgte å ikke dra til generalforsamlingen i New York etter at han ikke fikk til et møte USAs president Joe Biden.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart