Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Abbas sin FN-tale viser hvorfor han ikke er en fredspartner

Mahmoud Abbas talte til FNs generalforsamling via videolink. 85-åringen valgte å ikke dra fysisk til New York etter at han ikke fikk til et møte med USAs president Joe Biden. (Foto: FN)
Man trenger ikke å se lenger enn til den siste talen til Mahmoud Abbas.

Man trenger ikke å se lenger enn til den siste talen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas for å forstå hvorfor han ikke er noen partner for fred, skriver Maurice Hirsch i et innlegg hos Palestinian Media Watch.

I talen som Abbas holdt for FNs generalforsamling omtalte han opprettelsen av staten Israel som en katastrofe, han skrev om på historien, avviste all kritikk av den palestinske terrorlønnen og kom med flere direkte løgner.

Hirsch har laget en oversikt over noen av utspillene i talen:

Abbas startet talen sin med å bemerke at «i år er det 73 år siden Nakba». Ordet «Nakba», som kan oversettes til «katastrofen», er den palestinske terminologien som blir brukt til å referere til opprettelsen av staten Israel i 1948. For Abbas og de palestinske myndighetene (PA) er ikke problemet israelske bosetninger bygget i Judea og Samaria etter 1967 og Seksdagerskrigen, men snarere selve eksistensen av Israel.

Videre kritiserte Abbas dem som hevder at det ikke finnes noen palestinske fredspartnere, og at palestinerne «aldri går glipp av en sjanse til å gå glipp av en sjanse». Han ba om bevis for at de har avvist seriøse fredsforslag.

Abbas har tydeligvis glemt at Israel en rekke ganger har kommet med et tilbud om fred, blant annet fra statsminister Ehud Olmert i 2008. Olmert tilbydde en palestinsk stat på nesten hele Vestbredden. Israel skulle bare beholde noen få prosenter, områdene hvor de store bosetningsblokkene ligger. Til gjengjeld skulle palestinerne få tilsvarende areal i Israel.

Men Abbas takket nei til tilbudet. Slik de har gjort mange ganger før.

I stedet for å inngå en avtale med Israel som kunne endt konflikten, fortsetter Abbas og andre palestinske ledere å komme med krav som vil utslette Israel. Han krever at millioner på millioner av etterkommere av araberne som flyktet og dro fra området under Den første arabisk-israelske krig i 1948 – og som aldri noensinne har satt en fot i Israel – skal få lov til å flytte inn i dagens Israel. I realiteten er det demografisk selvmord for Israel.

I talen sin påstod Abbas at palestinerne forblir forpliktet til alle elementene i Oslo-avtalen, samtidig som han kom med uttalelser som sier det stikk motsatte. Til tross for flere krav i Oslo-avtalen om at palestinerne skal forhindre oppvigleri, terror og forherligelse av vold, så avviste Abbas den internasjonale kritikken mot de palestinske skolebøkene. Nylig besluttet EU å holde tilbake 200 millioner kroner på grunn av hatopplæring i skolebøkene.

Palestinerne bruker også milliarder av kroner hvert eneste år på utbetalinger til terrorister, til tross for at de i henhold til Oslo-avtalen er forpliktet til å forhindre terror. I sin tale til FN hyllet Abbas «de heroiske fangene».

Hirsch oppsummerer Abbas sin tale til FN på denne måten:

«I Abbas sitt verdensbilde var opprettelsen av Israel en katastrofe. For at det skal bli fred, må Israel underkaste seg et oppdiktet palestinsk narrativ og utslette seg selv. I mellomtiden kan PA, ifølge Abbas, oppmuntre til terror, promotere vold og belønne terror. Til tross for å ha forkastet et israelsk tilbud om fred, der det for første gang i historien ville blitt opprettet en palestinsk stat på et landområde større enn områdene Israel fikk kontroll over i 1967, så påstår Abbas fortsatt at han jobber for å oppnå fred».

85-åringen, som blir stadig mer upopulær blant sine egne, holdt talen via videolink fra Ramallah. Abbas valgte å ikke dra til generalforsamlingen i New York etter at han ikke fikk til et møte USAs president Joe Biden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart