Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu støtter adskillelse

Ifølge lekkasjer fra regjeringsmøtet 19. juni, gjorde statsminister Benjamin Netanyahu seg til talsmann for å sikre et solid jødisk flertall i staten Israel, framfor å holde på landområder på Vestbredden som er dominert av en stor palestinsk befolkning.
Statsminister Benjamin Netanyahu.

Det var denne strategiske tankegangen som lå bak da Israel trakk seg ut av Gaza-stripen i 2005, og bak Ehud Olmerts«Konvergens-plan» for Vestbredden fra 2006. Netanyahu har tidligere markert seg som en klar politisk motstander av slike veivalg.
Det er journalist Barak Ravid i Ha’aretz som gjengir lekkasjene av hva Netanyahu skal ha sagt. Medarbeidere av statsministeren gjorde det klart for deltakerne i møtet at uttalelsen ikke skulle gjengis. Statsministerens kontor har i ettertid avvist å svare på spørsmål eller å publisere noen sitater.

Strid om demografi
I regjeringsmøtet deltok medlemmer av Jewish People Policy Institute. De presenterte demografiske data for landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven utarbeidet av professor Sergio DellaPergola. Tallene viser at den demografiske trenden peker i retning av at palestinerne vil komme i flertall i området i løpet av kort tid.

Regjeringsmedlemmene Limor Livnat og Uzi Landau etterlyste tall fra andre eksperter, for eksempel Yoram Ettinger, som tilhører høyresiden. Ettinger og andre mener de demografiske prognosene ikke nødvendigvis tilsier at Israel må trekke seg ut av Vestbredden for å bevare en jødisk majoritet på langt sikt. Høyresidens tallknusere ser da ofte bort fra den palestinske befolkningen på Gaza-stripen, og regner med fortsatt rask vekst blant de ultraortodokse jødene.

Se temasiden om demografi.

Hva Netanyahu skal ha sagt
Statsministeren avbrøt tidlig diskusjonen, og overrasket møtedeltakerne med følgende uttalelse:

– Debatten om hvor mange jøder og hvor mange palestinere det vil være mellom Jordan og havet er irrelevant. Det har ikke noe å si for meg om det er en halv million flere palestinere eller færre, for jeg har ikke noe ønske om å annektere dem inn i Israel. Jeg ønsker å separere fra dem, slik at de ikke blir israelske statsborgere. Jeg ønsker at det blir en solid jødisk majoritet inne i staten Israel, innenfor grensene, og disse vil bli definert, sa Netanyahu, ifølge de ubekreftede sitatene som blir gjengitt av anonyme kilder.

Alle de siste statsministrene i Israel har etter de ble valgt lagt seg på en mer kompromissvillig linje enn det de lovte i sine valgkamper. Les artikkelen Brutte valgløfter fra israelske statsministre.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart