Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

PAs mufti sier det er ulovlig å oppgi noe av Palestina

Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)
Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)
- Det er alle muslimers plikt å frigjøre Palestina og Jerusalem, sier palestinske selvstyremyndigheters øverste leder sjeik Muhammad Hussein.

23. mars gjenga den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en uttalelse av sjeik Muhammad Hussein, muftien i de palestinske selvstyremyndigheter.

– Landet Palestina er waqf. Det må ikke bli oppgitt, og ingen del av det må bli solgt. Det er plikten til lederne av [den islamske] nasjonen og deres folk å frigjøre Palestina og Jerusalem, sa Hussein, ifølge oversettelsen til Palestinian Media Watch.

Å klassifisere hele Palestina som waqf, betyr at hele området etter islamsk lov tilhører Islam og må være under muslimsk dominans.

Hussein ble innsatt som palestinernes fremste religiøse leder av PA-president Mahmoud Abbas i 2006. Ifølge de religiøse og politiske retningslinjene som han trekker opp, er det ulovlig for palestinske ledere å anerkjenne Israel eller undertegne en avtale som oppgir noen del av Palestina til Israel.

En lignende uttalelse kom fra Mahmoud Al-Habbash i høst. Han er palestinernes nest øverste leder og rådgiver til Abbas.

I økende grad, skriver Palestinian Media Watch, tar de Fatah-kontrollerte selvstyremyndighetene i bruk de samme ordene som Hamas i sitt charter. Der heter det i artikkel 11: “Hamas tror at Palestina har vært et islamsk landområde (waqf) gjennom generasjoner og inntil Oppstandelsens dag.” (…) “Ingen kan gi avkall på det eller deler av det, eller forlate det eller deler av det.” Selv ikke alle arabiske og palestinske ledere til sammen kan oppgi det. “Dette gjelder for alle land som er erobret av Islam med makt.”

Hvem sa at det er Israel som står i veien for en løsning med to stater for to folk?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart