Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israelske jagerfly angrep Hizbollahs hemmelige dronefabrikk i Syria

Et israelsk jagerfly på flybasen Hatzerim i Negev-ørkenen den 23. juni 2022. (Foto: Flash90)
Iran og deres allierte møter motstand fra Israel.

Det israelske luftforsvaret har angrepet et hemmelig forsknings- og utviklingsfabrikk for droner i Syria som tilhører den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Det melder den arabiske nyhetskanalen al-Arabiya, som pleier å være velinformert.

Ifølge nyhetskanalen skal israelske jagerfly ha angrepet et område som tilhører Hizbollah ved militærbasen al-Qusayr, nær grensen til Libanon. Mer konkret er det Hizbollahs 127. enhet som hører til her. Denne enheten er ansvarlig for forskning, utvikling og vedlikehold av dronene som den iransk-støttede terrorgruppen bruker i Syria. Ved flere anledninger skal droner fra Hizbollah ha krenket israelsk luftrom.

Tidligere er det også rapportert om israelske luftangrep på iranske droneleveranser, dronefabrikker og utviklingssenter i Syria. Iranske droner har den siste tiden fått mye oppmerksomhet, da de brukes av Russland i sin krigføring mot Ukraina.

I tillegg til angrepet på Hizbollahs droneanlegg anklager det syriske regimet også Israel for et angrep nær hovedstaden Damaskus. Ifølge al-Arabiya ble et iransk kontrollsenter ved hovedstaden angrepet.

Det israelske forsvaret har ikke ønsket å kommentere opplysningene. Det er sjelden at de bekrefter, eller avkrefter, konkrete angrep. Likevel har de innrømmet at de jevnlig utfører luftangrep i Syria for å forhindre Iran i å forankre seg militært i landet.

De utfører også angrep for å forhindre terrorgrupper som Hizbollah å få tilgang på avanserte presisjonsvåpen. Et luftangrep i august skal ha ødelagt over 1000 iranske mellomdistanseraketter i Syria.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart