Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Israelske jagerfly angrep Hizbollahs hemmelige dronefabrikk i Syria

Et israelsk jagerfly på flybasen Hatzerim i Negev-ørkenen den 23. juni 2022. (Foto: Flash90)
Iran og deres allierte møter motstand fra Israel.

Det israelske luftforsvaret har angrepet et hemmelig forsknings- og utviklingsfabrikk for droner i Syria som tilhører den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Det melder den arabiske nyhetskanalen al-Arabiya, som pleier å være velinformert.

Ifølge nyhetskanalen skal israelske jagerfly ha angrepet et område som tilhører Hizbollah ved militærbasen al-Qusayr, nær grensen til Libanon. Mer konkret er det Hizbollahs 127. enhet som hører til her. Denne enheten er ansvarlig for forskning, utvikling og vedlikehold av dronene som den iransk-støttede terrorgruppen bruker i Syria. Ved flere anledninger skal droner fra Hizbollah ha krenket israelsk luftrom.

Tidligere er det også rapportert om israelske luftangrep på iranske droneleveranser, dronefabrikker og utviklingssenter i Syria. Iranske droner har den siste tiden fått mye oppmerksomhet, da de brukes av Russland i sin krigføring mot Ukraina.

I tillegg til angrepet på Hizbollahs droneanlegg anklager det syriske regimet også Israel for et angrep nær hovedstaden Damaskus. Ifølge al-Arabiya ble et iransk kontrollsenter ved hovedstaden angrepet.

Det israelske forsvaret har ikke ønsket å kommentere opplysningene. Det er sjelden at de bekrefter, eller avkrefter, konkrete angrep. Likevel har de innrømmet at de jevnlig utfører luftangrep i Syria for å forhindre Iran i å forankre seg militært i landet.

De utfører også angrep for å forhindre terrorgrupper som Hizbollah å få tilgang på avanserte presisjonsvåpen. Et luftangrep i august skal ha ødelagt over 1000 iranske mellomdistanseraketter i Syria.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart