Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018. Israel har siden 2017 gjennomført flere hundre luftangrep i Syria for å stanse Iran i å forankre seg i landet.

Tredje angrep på Damaskus på en uke

Iranske droner blant målene som ble angrepet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tre ganger på en uke er mål i nærheten av den syriske hovedstaden Damaskus utsatt for luftangrep. Ifølge det syriske nyhetsbyrået SANA er det Israel som står bak angrepene. Israel selv pleier sjeldent å bekrefte eller avkrefte konkrete angrep, men har erkjent at de operer i Syria.

Natt til torsdag 27. oktober ble luftvernet aktivert i Damaskus-området og det ble hørt kraftige smell i hovedstaden og nærliggende områder. Det er ikke meldt om skadde eller drepte, skriver Jerusalem Post.

Et israelsk luftangrep var angivelig årsaken til eksplosjoner i Damaskus også mandag ettermiddag 24. oktober. Mål i Damaskus og al-Dimas skal ha blitt truffet i angrepet. Det er sjeldent at slike luftangrep blir utført i dagslys. De fleste angrep blir utført sent på kvelden eller om natten.

Faktisk var det over ett år siden forrige luftangrep i dagslys, da Israel angivelig bombet et lager tilhørende Syrian Scientific Studies and Research Center (SSCR). Over 1000 iransk-produserte raketter skal ha blitt ødelagt i dette angrepet. Angrep i dagslys er tegn på viktige mål.

Denne gangen ble et lager hvor man oppbevarte utstyr for elektronisk krigføring, som ble brukt av iransk-støttede militser, angrepet. Minst seks personer ble drept i angrepet. Ifølge lokale medier var de iransk milits.

Også et lager til Irans revolusjonsgarde ble angrepet. Her ble avanserte våpen og droner oppbevart. Iranske droner har den siste tiden fått mye oppmerksomhet, da de brukes av Russland i sin krigføring mot Ukraina.

Våpenlager ved flyplassen i Damaskus er blant målene som er angrepet. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Noen dager tidligere, fredag 21. oktober, ble det rapportert om et annet israelsk luftangrep mot mål nær flyplassen i Damaskus.

Blant annet ble et lager som ble brukt til å oppbevare våpen som skulle leveres til den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah angrepet. Ifølge lokale medier ble varehuset brukt til å lagre og sende «sensitive materialer» fra Iran til Libanon gjennom Syria.

Varehuset ble brukt av Enhet 4400, som er en enhet i den iranske revolusjonsgarden som har ansvaret med å overføre våpen til Hizbollah. I det angivelig israelske angrepet ble militærutstyr som ble brukt til å sette sammen iransk-produserte droner ødelagt.

Ifølge saudi-arabiske medier frakter Enhet 4400 «farlige våpen» under dekke av at de frakter humanitær bistand.

Israel har siden 2017 gjennomført flere hundre luftangrep mot iranske mål i Syria, for å forhindre Iran i å forankre seg militært i nabolandet. Målet er også å forhindre at Iran forsyner sine allierte, som Hizbollah, med avanserte presisjonsvåpen. De israelske angrepene skal ha klart å ødelegge 90 prosent av Irans militære operasjoner i Syria.

Det har gjort at planen til den tidligere iranske militære lederen Qassem Soleimani, som ble drept i et amerikansk angrep i 2020, om å bygge opp en stor iransk militær tilstedeværelse i Syria har feilet.

De mange israelske luftangrepene mot iranske mål gjør at Iran stadig prøver å finne nye måter å smugle våpen gjennom Syria på.

Israelske jagerfly har angivelig stått bak flere angrep inne i Syria den siste uken. (Foto: Flash90)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart