Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Tredje angrep på Damaskus på en uke

Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018. Israel har siden 2017 gjennomført flere hundre luftangrep i Syria for å stanse Iran i å forankre seg i landet.
Iranske droner blant målene som ble angrepet.

Tre ganger på en uke er mål i nærheten av den syriske hovedstaden Damaskus utsatt for luftangrep. Ifølge det syriske nyhetsbyrået SANA er det Israel som står bak angrepene. Israel selv pleier sjeldent å bekrefte eller avkrefte konkrete angrep, men har erkjent at de operer i Syria.

Natt til torsdag 27. oktober ble luftvernet aktivert i Damaskus-området og det ble hørt kraftige smell i hovedstaden og nærliggende områder. Det er ikke meldt om skadde eller drepte, skriver Jerusalem Post.

Et israelsk luftangrep var angivelig årsaken til eksplosjoner i Damaskus også mandag ettermiddag 24. oktober. Mål i Damaskus og al-Dimas skal ha blitt truffet i angrepet. Det er sjeldent at slike luftangrep blir utført i dagslys. De fleste angrep blir utført sent på kvelden eller om natten.

Faktisk var det over ett år siden forrige luftangrep i dagslys, da Israel angivelig bombet et lager tilhørende Syrian Scientific Studies and Research Center (SSCR). Over 1000 iransk-produserte raketter skal ha blitt ødelagt i dette angrepet. Angrep i dagslys er tegn på viktige mål.

Denne gangen ble et lager hvor man oppbevarte utstyr for elektronisk krigføring, som ble brukt av iransk-støttede militser, angrepet. Minst seks personer ble drept i angrepet. Ifølge lokale medier var de iransk milits.

Også et lager til Irans revolusjonsgarde ble angrepet. Her ble avanserte våpen og droner oppbevart. Iranske droner har den siste tiden fått mye oppmerksomhet, da de brukes av Russland i sin krigføring mot Ukraina.

Våpenlager ved flyplassen i Damaskus er blant målene som er angrepet. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Noen dager tidligere, fredag 21. oktober, ble det rapportert om et annet israelsk luftangrep mot mål nær flyplassen i Damaskus.

Blant annet ble et lager som ble brukt til å oppbevare våpen som skulle leveres til den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah angrepet. Ifølge lokale medier ble varehuset brukt til å lagre og sende «sensitive materialer» fra Iran til Libanon gjennom Syria.

Varehuset ble brukt av Enhet 4400, som er en enhet i den iranske revolusjonsgarden som har ansvaret med å overføre våpen til Hizbollah. I det angivelig israelske angrepet ble militærutstyr som ble brukt til å sette sammen iransk-produserte droner ødelagt.

Ifølge saudi-arabiske medier frakter Enhet 4400 «farlige våpen» under dekke av at de frakter humanitær bistand.

Israel har siden 2017 gjennomført flere hundre luftangrep mot iranske mål i Syria, for å forhindre Iran i å forankre seg militært i nabolandet. Målet er også å forhindre at Iran forsyner sine allierte, som Hizbollah, med avanserte presisjonsvåpen. De israelske angrepene skal ha klart å ødelegge 90 prosent av Irans militære operasjoner i Syria.

Det har gjort at planen til den tidligere iranske militære lederen Qassem Soleimani, som ble drept i et amerikansk angrep i 2020, om å bygge opp en stor iransk militær tilstedeværelse i Syria har feilet.

De mange israelske luftangrepene mot iranske mål gjør at Iran stadig prøver å finne nye måter å smugle våpen gjennom Syria på.

Israelske jagerfly har angivelig stått bak flere angrep inne i Syria den siste uken. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart