Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sendte våpen til Syria under dekke av å være nødhjelp etter jordskjelv

Iranske fraktfly hadde ikke bare med seg nødhjelp til jordskjelvrammede Syria, men også våpen. (Foto: Wikipedia)
Utnyttet den enorme jordskjelvkatastrofen i februar til å sende våpen til Syria til å angripe Israel med.

Den 6. februar ble grenseområdet mellom Syria og Tyrkia rammet av et kraftig jordskjelv, som tok livet av titusenvis av mennesker. Land og organisasjoner verden over ønsket å hjelpe de jordskjelvrammede områdene. Også det iranske regimet ønsket å bidra med sitt.

I ukene etter jordskjelvet landet flere hundre iranske fly på de syriske flyplassene i Damaskus, Aleppo og Latakia med forsyninger. Men ombord flyene skal det ikke bare ha vært nødhjelp og forsyninger til jordskjelvofrene. Flyene var også lastet med våpen til å angripe Israel.

Under dekke av å være nødhjelp utnyttet Iran katastrofen til å frakte våpen og militært utstyr til sine støttespillere, i tillegg til å styrke det syriske regimet. Det bekrefter flere kilder til nyhetsbyrået Reuters.

– Jordskjelvet var en trist katastrofe, men samtidig var det Guds hjelp til oss så vi kunne hjelpe våre brødre i Syria i deres kamp mot fienden. Det ble sendt masse våpen til Syria umiddelbart, sier en kilde tett på det iranske presteskapet.

Militærutstyret inkluderte avansert kommunikasjonsutstyr, batterier og reservedeler for å oppgradere Syrias iranske luftvernsystem. Reuters har kilder både innad i det syriske regimet og utenlandsk etterretning.

Israel advarte Iran mot å utnytte katastrofen

Israel ble tidlig klar over at Iran utnyttet katastrofen til frakte våpen til Syria og startet derfor en aggressiv kampanje for å motvirke det. Det ble gitt en klar advarsel om at slik frakt ville føre til en militær respons.

Rullebanen på flyplassen i Aleppo skal ha blitt truffet av israelske bomber bare timer etter at to iranske fraktfly med våpenleveranser, under dekke av å være nødhjelp, hadde landet. Det bekrefter både syriske kilder og vestlig etterretning til nyhetsbyrået.

Israelske luftangrep mot forsendelsene var avhengig av etterretning så spesifikk at det israelske militæret måtte vite nøyaktig hvilken lastebil i en lang konvoi av lastebiler som skulle treffes.

– Under dekke av å være jordskjelvhjelp til Syria så Israel en betydelig forsendelse av militært utstyr fra Iran, for det meste fraktet i deler, sier en israelsk tjenesteperson til Reuters. Personen må uttale seg anonymt.

Lagrer opp våpen til et fremtidig angrep på Israel

Den syriske avhopperen oberst Abduljabbar Akaidi, som fortsatt har kilder i det syriske militæret, sier israelske luftangrep også var rettet mot et møte mellom ledere av iransk-støttede militser og en levering av elektronisk utstyr for å gjøre raketter mer avanserte og presise.

Han nevner ikke når møtet fant sted, men 18. februar ble et møte i et hemmelig iransk anlegg i Damaskus rammet av et israelsk luftangrep.

Iran har økt sin innflytelse i nabolandet Syria etter at de hjalp den syriske diktatoren Bashar Al-Assad med å vinne borgerkrigen i landet.

For å forhindre Iran i å forankre seg militært i nabolandet, og for å forhindre dem i å levere avanserte våpen til terrorgrupper i regionen, har Israel gjennomført mange luftangrep mot iranske mål i Syria.

I begynnelsen av april var det fire israelske luftangrep på under en uke.

Likevel fortsetter det iranske regimet å sende våpen og militært utstyr til Syria, som fraktes videre til iransk-støttede terrorgrupper som Hizbollah i Sør-Libanon. Irans mål er å bygge opp et stort arsenal av våpen i regionen til et fremtidig angrep på Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart