Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført luftangrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

Syria rammet av angivelige israelske luftangrep for fjerde gang på en uke

Trapper opp angrepene mot iranske mål i Syria.

Natt til tirsdag 4. april ble Damaskus-området rammet av et angivelig israelsk luftangrep, ifølge statlige syriske medier. Det er fjerde gang i løpet av den siste uken at påståtte israelske angrep rammer mål i Syria.

Angrepet skjer en dag etter at en iransk drone entret israelsk luftrom fra Syria. Dronen ble skutt ned av luftforsvaret over Huladalen i Nord-Israel.

Israel har en politikk om å verken avkrefte eller bekrefte at de står bak konkrete angrep i Syria, men de har på generell basis erkjent at de har gjennomført flere hundre luftangrep mot mål i Syria siden 2017.

Målet har vært å forhindre Iran i å forankre seg militært i nabolandet, i tillegg til å forhindre at Iran leverer avanserte våpen til terrorgrupper som Hizbollah i Sør-Libanon, en nær alliert av det iranske regimet.

Det er ikke kjent hva som har vært målene for de fire luftangrepene den siste uken, men ifølge opposisjonskilder i Syria skal et av angrepene ha vært rettet mot en luftvernbase og et bevegelig mål på en motorvei.

Det målet antas å være en konvoi med «utenlandsk personell». Både iranske styrker og Hizbollah er kjent for å operere i dette området.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart