Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Syria rammet av angivelige israelske luftangrep for fjerde gang på en uke

Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført luftangrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)
Trapper opp angrepene mot iranske mål i Syria.

Natt til tirsdag 4. april ble Damaskus-området rammet av et angivelig israelsk luftangrep, ifølge statlige syriske medier. Det er fjerde gang i løpet av den siste uken at påståtte israelske angrep rammer mål i Syria.

Angrepet skjer en dag etter at en iransk drone entret israelsk luftrom fra Syria. Dronen ble skutt ned av luftforsvaret over Huladalen i Nord-Israel.

Israel har en politikk om å verken avkrefte eller bekrefte at de står bak konkrete angrep i Syria, men de har på generell basis erkjent at de har gjennomført flere hundre luftangrep mot mål i Syria siden 2017.

Målet har vært å forhindre Iran i å forankre seg militært i nabolandet, i tillegg til å forhindre at Iran leverer avanserte våpen til terrorgrupper som Hizbollah i Sør-Libanon, en nær alliert av det iranske regimet.

Det er ikke kjent hva som har vært målene for de fire luftangrepene den siste uken, men ifølge opposisjonskilder i Syria skal et av angrepene ha vært rettet mot en luftvernbase og et bevegelig mål på en motorvei.

Det målet antas å være en konvoi med «utenlandsk personell». Både iranske styrker og Hizbollah er kjent for å operere i dette området.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart