Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Minst fire sivile palestinere ble drept av Islamsk Jihads feilskutte raketter

Raketter avfyres mot Israel 10. mai. Mange av rakettene når aldri Israel, men eksploderer inne på Gazastripen. (Foto: Flash90)
Rakettene ble sendt for å drepe jøder, men endte opp med å drepe sine egne, også barn, ifølge IDF.

Det siste døgnet har den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad avfyrt over 500 raketter og granater mot sivilbefolkningen i Israel. Men ikke alle rakettene har nådd Israel. Minst 100 av rakettene til den iransk-støttede terrorgruppen landet på inne på Gaza etter å ha blitt feilskutt.

De feilskutte rakettene skal ha ført til at minst fire sivile palestinere, inkludert barn, ble drept. Det opplyser det israelske forsvaret.

En av hendelsene skjedde da en rakett fra en mislykket oppskytning landet i Beint Hanon nord på Gazastripen. Her ble 16 år gamle Rami Shadi Hamdan og 51 år gamle Ahmed Muhammad a-Shabaki drept.

I en annen hendelse eksploderte en annen av Islamsk Jihads feilskutte raketter i Gaza by og drepte 10 år gamle Layan Bilal Mohammad Abdullah Mdoukh og 16 år gamle Yazan Jawdat Fathi Elayyan.

Det er ikke første gang raketter som sendes for å skade og drepe jøder ender opp med å drepe sivilbefolkningen på Gazastripen i stedet for. Under en annen konflikt mellom Israel og Islamsk Jihad i august 2022 ble flere sivile palestinere drept av terrorgruppens feilskutte raketter.

Også under konflikten mellom Israel og Hamas mai 2021 ble trolig mange av de palestinske ofrene drept av egne feilskutte raketter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart