Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avdød terrorleder oppfordret til å sprenge alle israelske byer i luften

En av lederne i Islamsk Jihad begraves etter luftangrepet 9. mai. Det sorte flagget rundt liket tilhører Islamsk Jihad. (Foto. Flash90)
Khalil Al-Bahtini hyllet martyrdøden og oppfordret til jihad. Så ble han drept i et israelsk luftangrep.

Khalil Al-Bahtini, en av lederne i terrorgruppen Islamsk Jihad som ble drept i et israelsk luftangrep 9. mai, hadde oppfordret til hellig krig mot Israel. I en video som er publisert av den palestinske organisasjonen Fatah hyller Al-Bahtini martyrdøden, lover å utdanne palestinske barn «til å hate den sionistiske enhet [Israel]» og oppfordrer til å «sprenge alle zionistenes byer».

I videoen understreket han også at forhandlinger med Israel ikke er noe alternativ, skriver den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch.

– Det vi er blitt lært opp til, og som er kulturen vår, er at alle som bor i dette landet og som ikke verdsetter martyrdøden har tapt. Allah har gitt oss dette landet med ribat [gjenerobring av områder som har vært islamske] og jihad, og vi har ingen annen rolle i dette velsignende landet enn jihad, sier han i videoen.

Videoen av Al-Bahtini viser hvordan Palestinsk Islamsk Jihad er stolt av hvordan de lærer opp nye generasjoner med barn til hat og terrorisme.

– Det er vår ære, alles ære, at vi kjemper mot Israel, denne falske enheten, og at vi lærer våre barn til å hate denne enheten, sier han.

Det er også spesielt at en video av en Islamsk Jihad-leder blir publisert av Fatah, som leder de palestinske selvstyremyndighetene. Fatah er nemlig en rival til den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad.

Likevel stiller de seg altså bak det hatefulle budskapet fra Islamsk Jihad-lederen. For det å kunne dø som «martyr» blir sett på som noe positivt av både Islamsk Jihad, Hamas og de palestinske selvstyremyndighetene.

Det kom tydelig frem under en begravelse som nylig ble sendt på de palestinske myndighetenes offisielle TV-kanal. Der sa nemlig en av talerne: «Vi elsker døden like mye som våre fiender elsker livet».

Drapet på Al-Bahtini og to andre høytstående ledere av Islamsk Jihad startet en konflikt som har medført over 800 rakettangrep mot Israel. Konflikten er fortsatt pågående fredag formiddag. De tre terrorlederne var ansvarlig for en rekke terror- og rakettangrep mot Israel, blant annet tidlig i mai, og planla også nye angrep ifølge det israelske forsvaret.

Her er videoen med den avdøde terrorlederen Khalil Al-Bahtini:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart