Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Irans nye langdistanserakett kan nå Israel

Dette bildet fra det iranske forsvarsdepartementet viser en prøveskyting med den nye langdistanseraketten.
Det iranske regimet har oppkalt det nye våpenet etter et historisk slag hvor jødene ble beseiret.

Iran har avduket fjerde generasjon av sitt ballistiske Khorramshahr-missil, som har fått navnet Khaibar. Dette missilet har en rekkevidde på 2000 kilometer og kan bære et stridshode på 1500 kilo, ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA.

Det betyr at missilet har en rekkevidde som gjør at det kan nå Israel. USA kaller avdukingen av det nye missilet for en «alvorlig trussel».

– Irans utvikling og spredning av ballistiske missiler utgjør en alvorlig trussel mot regional og internasjonal sikkerhet, sier Matthew Miller, talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet.

Navnet på missilet referer til fortidsbyen Khaybar, som ligger i dagens Saudi-Arabia. Den er kjent for et avgjørende slag i år 628 hvor profeten Muhammeds hær beseiret og drepte mange av de jødiske innbyggerne.

Den dag i dag brukes frasen «Khaybar, Khaybar ya yahud» som et kamprop om massemord på jøder. Til tider kan man også høre det på pro-palestinske demonstrasjoner i Oslo og andre steder i verden.

Iran skjuler ikke akkurat sine motiver med et slikt navn på missilet.

Israel frykter Iran skal utvikle atomvåpen og plassere atomstridshoder på rakettene som kan nå den jødiske staten. Nylig advarte sjefen for det israelske forsvaret, Herzi Halevi, at det nærmer seg et punkt hvor Israel vil bli tvunget til å handle mot det iranske atomprogrammet.

Samtidig viser ferske satellittbilder at Iran er i ferd med å flytte deler av sitt atomprogram under bakken, for å gjøre det vanskelig eller umulig for Israel og USA å bombe og stanse det iranske atomprogrammet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart