Dette bildet fra det iranske forsvarsdepartementet viser en prøveskyting med den nye langdistanseraketten.

Irans nye langdistanserakett kan nå Israel

Det iranske regimet har oppkalt det nye våpenet etter et historisk slag hvor jødene ble beseiret.

Iran har avduket fjerde generasjon av sitt ballistiske Khorramshahr-missil, som har fått navnet Khaibar. Dette missilet har en rekkevidde på 2000 kilometer og kan bære et stridshode på 1500 kilo, ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA.

Det betyr at missilet har en rekkevidde som gjør at det kan nå Israel. USA kaller avdukingen av det nye missilet for en «alvorlig trussel».

– Irans utvikling og spredning av ballistiske missiler utgjør en alvorlig trussel mot regional og internasjonal sikkerhet, sier Matthew Miller, talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet.

Navnet på missilet referer til fortidsbyen Khaybar, som ligger i dagens Saudi-Arabia. Den er kjent for et avgjørende slag i år 628 hvor profeten Muhammeds hær beseiret og drepte mange av de jødiske innbyggerne.

Den dag i dag brukes frasen «Khaybar, Khaybar ya yahud» som et kamprop om massemord på jøder. Til tider kan man også høre det på pro-palestinske demonstrasjoner i Oslo og andre steder i verden.

Iran skjuler ikke akkurat sine motiver med et slikt navn på missilet.

Israel frykter Iran skal utvikle atomvåpen og plassere atomstridshoder på rakettene som kan nå den jødiske staten. Nylig advarte sjefen for det israelske forsvaret, Herzi Halevi, at det nærmer seg et punkt hvor Israel vil bli tvunget til å handle mot det iranske atomprogrammet.

Samtidig viser ferske satellittbilder at Iran er i ferd med å flytte deler av sitt atomprogram under bakken, for å gjøre det vanskelig eller umulig for Israel og USA å bombe og stanse det iranske atomprogrammet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart