Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinernes levekår var bedre enn gjennomsnittet i landene som støttet dem i FN – dataanalyse

Her er gjennomsnittlig Human Development Index-rangering for landene som 1) foreslo, 2) stemte for og 3) stemte nei og avstod fra å støtte FN-resolusjon ES-10/21. Palestinernes HDI-rangering ligger over landene som støttet dem.
Palestinske selvstyremyndigheter scorer over gjennomsnittet i FNs levekårsindeks for både forslagsstillerne og landene som stemte for resolusjonsteksten.

I slutten av oktober stemte Norge for en FN-resolusjon som ikke fordømte Hamas og omtalte 7. oktober-massakren som et «angrep». Sammen med Norge stemte nesten alle diktaturene og de 57 muslimske landene som jevnlig misbruker FN-systemet til å behandle Israel dypt urettferdig.

I Norge har vi i årevis hørt om palestinernes vanskelige levekår. Med bistand fra en profesjonell dataanalytiker kan MIFF vise at palestinske selvstyremyndigheter scorer over gjennomsnittet i FNs levekårsindeks for både forslagsstillerne og landene som stemte for resolusjonsteksten. Dette gjelder alle målekriterier unntatt GNI per capita (brutto nasjonalinntekt per innbygger).

Landene som foreslo resolusjon ES-10/21 har 0,684 i gjennomsnittlig HDI-score. Landene som stemte for har 0,699. Palestinske selvstyremyndigheter har 0,715. Landene som stemte imot eller avstod fra å stemme har 0,787 i HDI-score. (Tall fra HDI 2021.)

– Forholdene forverres for palestinerne år for år, sa den norske forskeren Jørgen Jensehaugen i september. MIFF korrigerte ham.

Ifølge FNs levekårsindeks (Human Development Index, HDI) stemmer det ikke at palestinernes forhold forverres år for år. Tvert imot, har det vært en klar økning i HDI i perioden 2004 til 2021. I 2021 var gjennomsnittlig HDI-indeks på verdensbasis på 0,722 poengFlere av regionene i de palestinske selvstyremyndighetene ligger over dette nivået  – Salfit, Ramallah, Al-Bireh og Jeriko på 0,727 og Jenin, Tubas, Tulkarm, Nablus og Qalqilya på 0,723. Øst-Jerusalem ligger like under det globale gjennomsnittet (0,721). Også regionene med lavest levekår, Gaza by og Nord-Gaza (0,699) har hatt en klar vekst fra 2004 (da var nivået 0,638). Levekårene i Gaza by og Nord-Gaza ligger veldig nær gjennomsnittet i arabiske land – som er 0,708.

Det kan umulig være økonomisk fortvilelse som ligger bak 7. oktober-massakren. Hamas er ikke motivert av å skaffe Gazas befolkning bedre økonomiske muligheter, deres mål er å utslette den jødiske staten Israel. Den store tragedien er at Norge kastet seg på en FN-resolusjon som Hamas tok som en støtteerklæring.

En tilsvarende dataanalyse viser at Norge valgte diktaturenes side.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart