Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det nederlandske bidraget i året Eurovision under øvelse i konsertarenaen Tel Aviv Expo. (Foto: Eurovision)

Rakett-rammede israelere får gratisbilletter til Eurovision

Den israelske kringkasteren Kan med en håndsrekning til hardt prøvede i Sør-Israel.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den israelske kringkasteren Kan vil gi bort gratisbilletter til semifinalene og semifinale-prøvene i Eurovision til innbyggere i Sør-Israel. Kan kunngjorde beslutningen torsdag. Billettene blir tilgjengelig for alle som bor innen 40 kilometer fra Gazastripen. Billettene er et tegn på «støtte og takknemlighet» til lokalsamfunnene som i helgen ble terrorisert av rakettregnet fra Gaza, forklarer kringkasteren. 700 raketter ble skutt mot beboerne i Sør-Israel.

Mens billettene til Eurovision-finalen 18. mai raskt ble utsolgt, har salget til de to semifinale og semifinale-prøvene gått tregere. Det gir Kan muligheten til å gjøre en hyggelig gest overfor de hardt prøvede innbyggerne nær Gaza.

Det norske bidraget i Eurovision, KEiiNO, skal opptre i andre semifinale 16. mai. Den første semifinalen er 14. mai. De beste i de to semifinalene går videre til selve finalen 18. mai. Under finalen skal også verdensstjernen Madonna opptre med to låter, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Forberedelsene til Eurovision 2019, som arrangeres i Tel Aviv Expo, er i full gang. De offisielle festivitetene knyttet til sangkonkurransen starter søndag kveld. Gjennom hele uken og fram til finalen blir det liv og røre i Tel Aviv.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart