Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kvinnene som toger gjennom Tromsø 8. mars forstår ikke hvordan de kan støtte palestinske barn

Det ligger utallige videoer på Youtube hvor Tamimi forsøker å provosere israelske soldater. (Foto: Skjermdump)
Det ligger utallige videoer på Youtube hvor Tamimi forsøker å provosere israelske soldater. (Foto: Skjermdump)
Parolene må rettes mot dem som misbruker palestinske barn i voldelig kamp.

Det er kvinnedagen 8. mars 2018. MIFF er glad for å kunne annonsere, for første gang i organisasjonens historie, at to kvinnelige Knesset-medlemmer blir foredragsholdere på Israelkonferansen siste helg i april. Har du meldt deg på?

I Trondheim og Kristiansand skal 8. mars togene ha parolen «Støtt palestinske kvinner – nei til apartheid og okkupasjon». Det største problemet for palestinske kvinner er ikke nærkontakt med Israel, men at deres livssituasjon ligner på situasjonen til deres arabiske og muslimske søstre i nabolandene, påpeker MIFF.

I Tromsø har arrangørene av Kvinnedagen valgt parolen «Fri Ahed Tamimi! – Frigjør palestinske barn fra israelske fengsler».

Palestinere mellom 12 og 18 år som sitter i israelsk fengsel er blitt tiltalt for forbrytelser som steinkasting (som kan være dødelig), lage eller kaste brannbomber, mord eller mordforsøk, skyting, medlemskap i en terrororganisasjon, ulovlig besittelse av våpen og angrep på soldater. Tamimi er et eksempel på det siste. Hun og hennes familie har i tillegg spredt oppvigleri til vold i sosiale medier og stått for systematiske brudd på FNs barnekonvensjon.

Kvinnene i Tromsø bør forstå at palestinske barn i israelske fengsler kunne vært unngått på to grunnleggende måter:

For det første kunne det vært unngått dersom det palestinske lederskapet hadde akseptert å dele området mellom Middelhavet og Jordan-elven med en jødisk stat. Palestinerne kjemper for arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men de har avvist en jødisk stat på 1920-tallet, i 1937, i 1947, 2001, 2010, 2014 og avviser fremdeles en jødisk stat frem til i dag. Den siste avvisningen kom i januar 2018.

Den viktigste innsatsen norske kvinner kan gjøre for palestinske barn i fengsel, er å sende et tydelig signal om at palestinerne må akseptere Israel som en jødisk stat. Dette er et krav som også Obama-administrasjonen var tydelig på, men hvor europeerne har sviktet. Derfor dyrker mange palestinere fortsatt drømmen om å få bort den eneste staten i verden som alltid gir en nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

Palestinske barn bak gitter kunne, for det andre, vært unngått dersom det ble skapt en kultur i det palestinske samfunnet for å holde barn utenfor den væpnede kampen mot Israel. La oss ikke frita palestinske foreldre, organisasjoner, skolesystem, medier for det ansvar de har med å bruke barn i kampen mot Israel – enten det er som speidere og kurerer eller steinkastere, geværmenn eller selvmordsbombere. En stor del av oppvigleriet av palestinske mindreårige barn til vold blir finansiert av palestinske myndigheter eller andre offentlige institusjoner og medier. Norske myndigheter og norske organisasjoner er derfor direkte og indirekte delaktig i dette. “Barn har rett til å bli beskyttet fra å bli skadet og mishandlet, fysisk og mentalt,” heter det i FN-konvensjonen for beskyttelse av barn. Da må det være en primæroppgave for foreldre og et samfunn å hindre at barn deltar i opptøyer og konfrontasjoner som man vet har potensial til å bli voldelige. Internasjonal lov forbyr ikke-statlige væpnede grupper å rekruttere eller bruke barn under 18 år. Her forbryter en rekke av de militante palestinske gruppene seg daglig. De som ikke har sett bilder og film fra de militante barneleirene i det palestinske samfunnet, bør ta en titt på YouTube før de velger hvilken parole de stiller seg under i Tromsø 8. mars.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart