Skjermdump fra http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2517216.ece
Skjermdump fra http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2517216.ece

Dagens Næringsliv fjernet feilen NTB nekter å rette

Dagens Næringsliv gjentok at UD har frarådt norske selskaper å delta i oljeleting utenfor Israel. UD har avvist det og MIFF har dokumentert at det er feil. Pressens Faglige Utvalg har innrømmet at en spesifikk advarsel ikke er gitt. NTBs feil ble fjernet av Dagens Næringsliv etter MIFFs artikkel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Dagens Næringsliv meldte onsdag fra TDN Finans at det norske selskapet AGR er oppnevnt som operatør for Shikma Yam-lisensen i Israel. I sin ingress skrev Dagens Næringsliv: «UD har frarådt norske selskaper å delta i oljeleting i dette området.» De lenket også til en sak fra NTB som ble publisert 15. mai 2012.

TDN Finans presiserte i en e-post til Miff.no onsdag ettermiddag at ingressen er lagt til av Dagens Næringsliv. Vi hadde reagert med e-post til dem, for påstanden i ingressen stemmer ganske enkelt ikke, det gjør heller ikke overskriften til NTB fra 15. mai.

Hva er fakta i saken?

Norge har generelle retningslinjer for aktivitet i omstridte havområder, men disse ble publisert på regjeringen.no 21. januar 2008, lenge før de store israelske gassfunnene ble gjort i 2009 og 2010. Det var også før den siste striden om maritim grense mellom Israel og Libanon blusset opp.

En liten sektor av israelsk økonomisk sone i Middelhavet er omstridt, fordi også Libanon gjør krav på den. Israel driver ikke letevirksomhet i denne omstridte sonen, og de store funnene ligger langt sør for disse områdene.

Utenriksdepartementet avviser at det er gitt noen advarsel om norsk engasjement i israelsk sone. – NTB har lagt til egne kommentarer og vurderinger, sa norsk ambassaderåd i Tel Aviv allerede 21. mai.

Styreleder Eivin Reisten i AGR opplyste allerede 15. mai at deres lisenser i israelsk offshoreindustri ikke ligger i omstridt område.

MIFF har lagt fram kopi av mailer som viser hvordan NTBs journalist konstruerte denne saken.

MIFF har forklart hele NTBs overtramp grundig i en klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Selv om PFUs sekretariat ikke mente at NTB brøt de presseetiske normene, skrev de i sin innstilling: «Slik sekretariatet ser det, kunne NTB, TV2.no, offshore.no, dn.no og Hegnar Online med fordel vært mer presis i sin beskrivelse av hva norske myndigheter har uttalt om norsk engasjement i omstridte havområder og tydeliggjort at det ikke var gitt en spesifikk advarsel angående Israel.»

MIFF påpekte at bruddet på de presseetiske normene ikke ligger i «manglende presisjon» (slik PFU mener NTB hadde), men NTBs ukorrekte framstilling. MIFF var selvsagt svært skuffet over at PFU ikke har høyere krav til presisjonsnivå hos landets største nyhetsbyrå.

MIFF mener NTBs artikkel fra 15. mai blant annet hadde til hensikt å skremme norske selskap fra å delta i en norsk-israelsk samarbeidskonferanse som ble avholdt i Stavanger 30. mai. Artikkelen skulle også skremme fra engasjement i israelsk offshore-satsning generelt.

NTB har kategorisk avvist å rette opp sin feil, til tross for UDs klare kommentarer.

Når Dagens Næringsliv nå repeterer de ukorrekte påstandene om advarsel og frarådning bidrar de til å dyrke en myte skapt av NTB. På det er det bare norsk næringsliv som kan tape.

PS! Kort tid etter MIFFs henvendelse var videresendt til DN av TDN Finans, og etter at MIFFs artikkel var publisert, ble den feilaktige ingressen fjernet fra dn.no. Lenken til den feilaktige NTB-artikkelen ligger der fortsatt.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart