Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Italiensk reporter bekrefter IDFs versjon

Skjermdumper fra Gabriele Barbatis Twitter-konto.
Skjermdumper fra Gabriele Barbatis Twitter-konto.
- Det var ikke Israel som sto bak massakren ved lekeplassen i Shati på Gaza-stripen, bekrefter italiensk reporter. I frykt for straff fra Hamas, er det først når han er ute av Gaza han tør fortelle hva som skjedde på mandag.

Legen Mads Gilbert meldte mandag på Facebook: «Åtte mennesker, inkludert syv barn, døde etter rakettild mot en park på innsiden av Shati flyktningleir på utkanten av Gaza by.» En kollega av Gilbert på Shifa-sykehuset blir sitert på at barna holdt på å huske da angrepet skjedde.

NRK meldte samme dag i en overskrift: – Tolv barn drept i rakettangrep på Gaza. NRK brukte palestinske helsepersonell som kilde, men langt nede i teksten kunne man finne følgende: «Den israelske hæren sier at det var en rakett fra Hamas som traff lekeplassen og drepte barna.»

IDFs opplysninger blir tirsdag bekreftet av den italienske reporteren Gabriele Barbati. Han  skriver på Twitter at Israel ikke sto bak rakettangrep.

Den første twitter-meldingen av Barbati lyder slik: «Ute fra Gaza langt unna gjengjeldelse fra Hamas: Rakett på avveie drepte barn i går i Shati (flytningeleir). Vitner: Militante stormet området og fjernet rester..»

Den andre meldingen lyder slik: «@IDFSpokesperson [det israelske forsvaret] fortalte sannheten i uttalelse som ble sluppet i går om Shati-leir massakren. Det var ikke Israel som sto bak den».

IDF opplyste nylig på twitter at mer enn 200 raketter som er blitt avfyrt fra Gaza har landet i selve Gaza. Et ukjent antall palestinere er drept i eksplosjonene.

Barbati har vært Midtøsten-korrespondent for italienske medier siden 2011. Han jobber for øyeblikket for Radio Popolare Milano og Tgcom24 – Mediaset, ifølge Linkedin.com. Han har tidligere skrevet blant annet for International Business Times.

 

Takk til Andreas Fagerbakke for research-hjelp.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart