Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Det er nesten så man ikke kan tro det

Faksmile fra forsiden av Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.
Faksmile fra forsiden av Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.
Se hvilken stor norsk regionavis som setter fokus på palestinernes belønningssystem for terror på framsiden.

De siste mange årene har Med Israel for fred (MIFF) satt kraftig søkelys på palestinernes skalerte belønningssystem for terrorister. Allerede i 2012 meldte vi at seks prosent av PAs budsjett går til sikkerhetsfanger og familier av selvmordsbombere. Fangene som har strengest straff – fordi de utførte de mest dødbringende terrorangrepene – får høyest lønn. Totalt har PA gitt 9,5 milliarder kroner i lønn til terrorister de siste fire årene. Med unntak av journalist Tormod Strand i NRK Dagsrevyen, har saken stort sett blitt møtt med dørgende stillhet i andre store norske medier.

Det var derfor oppsiktsvekkende at Stavanger Aftenblad 16. juni 2017 kjørte palestinernes belønningssystem for terror fram på sin forside. «Hun får penger fordi sønnen drepte 13-åring,» står det som hovedoppslag. «Sønnen til Raeda Tarayreh knivdrepte en israelsk tenåringsjente og ble selv drept. Det får hun og familien lønn for av palestinske myndigheter. Norge gir mest bistand per person til Palestina,» skriver Rogalands største regionavis.

På side 24 og side 25 er Aftenbladet enda mer presise i overskriften: «Norsk bistand går til palestinske terrorister». Journalist Tor Dagfinn Dommersnes gjengir KrFs krav om kutt i bistand om palestinsk lønn til terrorister ikke opphører (omtalt av MIFF i april 2017). Han får også fram at palestinerne nekter å stanse med «terrorlønn». Palestinakomiteens leder Kathrine Jensen sier hun tar avstand fra aksjoner «som dreper sivile israelere», men hun «vil ikke fordømme praksisen med å hjelpe fangene eller etterlatte etter for eksempel selvmordsbombere».

Gjennom årene har Aftenbladet mistet et stort antall abonnenter på grunn av redaksjonens ufattelige ensidighet i dekningen av konflikten mellom israelere og palestinere. Er det noe nytt på gang?

Faksmile fra Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.
Faksmile fra Stavanger Aftenblad 16. juni 2017.

 

Oppdatering: Artikkelen er også publisert i Aftenposten og Bergens Tidende.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart