Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Positivt av VG å vise at israelere kan være ofre

Dette er VGs artikkel på nettsiden. (Skjermdump fra VG)
Dette er VGs artikkel på nettsiden. (Skjermdump fra VG)
VG med reportasje om israeleren som ble knivdrept av 17 år gammel palestinsk terrorist.

Dagen etter at tabloidavisen Dagbladet publiserte en antisemittisk karikaturtegning, har konkurrenten VG publisert en artikkel med hovedfokus på ofrene for palestinsk terrorisme.

Den har tittel «Israelske Yotam ble knivdrept av en palestinsk 17-åring«. Ingressen sier: «Vi trodde vi var helt trygge her», sier enken til VG. Mannen ble drept da en palestiner snek seg inn i en israelsk bosetning på den okkuperte Vestbredden.»

Det er ikke ofte at de store norske mediene har såpass mye fokus på israelske ofre for palestinsk terror, så dette er positivt og fortjener ros til VG.

MIFF skrev om terrorangrepet 27. juli i artikkelen «Denne palestinske tenåringen drepte en jødisk tobarnsfar med kniv og skadet to andre før han ble stanset

Terrorofferet Yotam Ovadia sammen med familien sin. (Foto: Privat)
Terrorofferet Yotam Ovadia sammen med familien sin. (Foto: Privat)

Journalist Ingeborg Huse Amundsen har vært på besøk i den israelske bosetningen Adam på Vestbredden. Der har hun intervjuet enken Tal Ovadia som sørger over tapet av mannen Yotam Ovadia (31).

Tal forteller at Yotam akkurat hadde kommet hjem fra jobb og hadde overrasket henne med roser og sjokolade. På vei til foreldrene sine for å hente grillmat noen hundre meter unna ble Yotam angrepet og knivstukket av en 17 år gammel palestiner fra nabolandsbyen Kobar.

Terroristen Mohammad Tareq Yousef. (Foto: sosiale medier)
Terroristen Mohammad Tareq Yousef. (Foto: sosiale medier)

– Vi trodde vi var helt trygge her i Adam. Vi bor nærme den voktede porten og det er soldater som patruljerer gatene. Folk her er snille og hjelpsomme, vi er som en stor familie. Dette er et sted der barna leker fritt i gaten, men nå ville jeg ikke ha våget å slippe dem ut, forteller Tal til journalisten.

I artikkelen nevnes også de israelske bosetningene. Amundsen skriver:

«Israel har etablert over 120 bosetninger på Vestbredden etter at landet okkuperte området i 1967. Bosetningene er oppført i strid med Genèvekonvensjonen, og FNs sikkerhetsråd har slått fast at de er ulovlige og beordret at all byggeaktivitet må stanse.»

Hun nevner ikke at Israel bestrider at bosetningene er i strid med folkeretten. Det kan du lese om i artikkelen Israelske bosetninger og folkeretten – hva svarer Israel.

Utkanten av Israels tredje største bosetningsblokk, Ma'ale Adumim, som ligger i nærheten av Jerusalem. (Foto: Decode Jerusalem)
Utkanten av Israels tredje største bosetningsblokk, Ma’ale Adumim, som ligger i nærheten av Jerusalem. (Foto: Decode Jerusalem)

Hun skriver heller ikke at bosetningene bare utgjør 2,7 prosent av landarealet på Vestbredden.

At terroristens familie hver måned vil motta flere tusen kroner i belønning for angrepet fra de palestinske selvstyremyndighetene blir heller ikke nevnt i VG-artikkelen.

 

Relaterte artikler:

Øker terrorlønnen med 430 millioner

MIFF varsler Riksrevisjonen: Norsk bistand bidrar til å belønne terror og finansiere hatefulle ytringer

Hvis ikke palestinerne stanser belønningen av terrorister, stanser USA bistand


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart