Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NTB-artikkel viser hvorfor deres troverdighet har falmet

Skjermdump av NTB-saken på nrk.no.
Skjermdump av NTB-saken på nrk.no.
Feil på feil.

Onsdag 12. september publiserte NRK en NTB-artikkel som markerer 25-årsdagen for undertegningen av Oslo-avtalen i Washington 13. september 1993.

NTB skriver: «Gjensidig anerkjennelse og palestinsk selvstyre var hovedpunktene i Oslo-avtalen. På sikt skulle Israel og Palestina bli to selvstendige land, den såkalte «tostatsløsningen».

Men siden 1993 har antall israelske bosettere i okkuperte områder økt fra 100.000 til over 700.000, mens Israel har gjennomført tre større militære offensiver mot Gazastripen siden 2008. På Vestbredden er den palestinske befolkningen omgitt av mur og piggtråd.»

Verken «tostatsløsning» eller «Palestina» nevnes i avtaleteksten. Når NTB bruker tallet 700.000 for bosettere, inkluderer det israelere som bor i Øst-Jerusalem. Dette området er ikke okkupert, men annektert og innlemmet i Israel. På Vestbredden dekker de israelske bosetningene – etter 50 år med bygging – kun 2,7 prosent av arealet. Israelske myndigheter mener de har full rett etter folkeretten til å bygge i området, og det er heller ikke noe i Oslo-avtalens tekst som forbyr dette.

NTBs historiefortelling er totalt ensidig. Det er ikke bare israelske handlinger som fikk Oslo-prosessen til å havarere, slik NTB gir inntrykk av. Palestinerne ignorerte fra første stund sine forpliktelser. «Nesten ingen ulovlige våpen ble inndradd og terror-militser ble ikke avvæpnet. Stoff som fremmer hat ble ikke fjernet fra TV, skoler og moskeer. Terror ble ikke seriøst straffet. Det var etter hvert ikke noe skikkelig samarbeid om sikkerhet,» skrev MIFF i artikkelen Hvorfor er det krig? i 2001. Samme året avviste palestinerne et fredsforslag fra USAs president Bill Clinton hvor de kunne fått sin egen stat.

Senest i år har palestinerne gjort det samme. Donald Trumps plan, slik palestinske forhandlere selv har beskrevet den, ligner veldig på Bill Clintons fredsplan fra 2000/2001, som palestinerne avviste. Den ligner mye på resultatet av forhandlingene i 2007/2008, som palestinerne avviste. Og den ligner mye på Barack Obamas og John Kerrys plan fra 2014 som palestinerne avviste.

Før Kerry gikk av som utenriksminister, skisserte han seks prinsipper for en løsning. Fire av disse prinsippene blir avvist fra palestinsk side, men det forteller ikke NTB deg.

Å nevne «større militære offensiver» og «mur og piggtråd» uten å nevne palestinske granat- og rakettangrep, tunnelangrep og terror blir totalt useriøst fra NTBs side.

NTB skriver: «USA regnes som den viktigste brikken i spillet om fred i Midtøsten. Men president Donald Trump nekter å gå med på en tostatsløsning.»

Dette er helt feil. Trump støtter en tostatsløsning dersom begge sider går med på det. Helt siden 1947 er det palestinerne som har nektet å gå med på dette.

NTB har også laget en faktaramme, hvor feilene og utelatelsene er groteske og så omfattende at de fortjener en egen artikkel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart